r
Nosalty Logó

Lime-os joghurtkrém mentás almazselével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Lime-os joghurtkrém mentás almazselével
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A joghurtkrémhez:

Az almazseléhez:

Összesen 278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A joghurtkrémhez:

Az almazseléhez:

Összesen 1104 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A joghurtkrémhez:

Az almazseléhez:

Összesen 142 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1104 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A joghurtkrémhez:

Az almazseléhez:

Elkészítés

A joghurtkrémhez:

  1. A joghurtkrémhez a zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a limelével és a mézzel.
  2. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzákeverünk kb. 3 ek-nyit a joghurtkeverékből, majd a maradék joghurthoz keverjük. 15 percre hűtőbe tesszük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, és a zselésedő krémhez keverjük. 4 desszertkarikát (8 cm átmérő) egy tálcára teszünk, és a joghurtkrémet elosztjuk a desszertkarikákba.
  4. Lefedve kb. 4 órára hűtőbe tesszük.
  5. A zseléhez a mentát megmossuk, a leveleket letépkedjük, és vékony csíkokra vágjuk.
  6. A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  7. Az almaléhez adjuk a vizet, mézet, lime héját és a mentát. Felfőzzük, alacsony hőmérsékleten kb. 2-3 percig főzzük. Majd kb. 10 percig hagyjuk hűlni.
  8. A zselatint kicsavarjuk, majd a forró almalében felolvasztjuk, és kb. 30 percig hidegre tesszük.
  9. A zselét elosztjuk a joghurtkrémre, és további 2 órára betesszük a hűtőbe.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1608
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy könnyű nyári desszert.

Hozzávalók

A joghurtkrémhez:

Az almazseléhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...