Lime-os cukkinikrémleves kapros túrógombóccal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Loki77
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Levesbetét (túrógombóc)
Krémleves
Összesen
423
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Levesbetét (túrógombóc)
Krémleves
Összesen
847
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Levesbetét (túrógombóc)
Krémleves
Összesen
99
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1284.4 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 251 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 335.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2142 micro
Összesen
423
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 56.3 g
Zsír
-
Összesen 42.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2568.7 g
-
Cink 652 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 502 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 766 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 671.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4284 micro
Összesen
847
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.1 g
-
Cink 76 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 78.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 35 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 502 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Levesbetét (túrógombóc)
- A friss kaprot darabokra vágjuk, és egy tálba tesszük. Ráütjük az előzőleg megmosott tojást és egy csipet sóval elkeverjük. Majd ehhez hozzátesszük a 250 g félzsíros tehéntúrót, és összedolgozzuk az elegyet. Végül az 50 g búzadarát dolgozzuk bele a túrós masszába. Az így kapott túrógombóc-alapot fóliával lefedjük a tálban, és 20 percre hűtőbe tesszük pihentetni, hogy a búzadarának legyen ideje megdagadni.
- Amikor a levesnek nekiállunk, a túrógombócnak vizet teszünk fel forralni, egy kis sóval. A túros masszát 2 cm-es golyókra gömbölyítjük, és forrásban lévő vízbe dobjuk. Addig főzzük, amíg a víz felszínére fel nem jönnek a gombócok, ezután leszűrjük, és egy tálra kitesszük tálalásig.
Krémleves
- A közepes cukkinit meghámozzuk, lereszeljük, sóval összekeverjük, és végül pihentetjük tíz percig. A lime-ot megmossuk, és a héját vékonyan lereszeljük, a levét kicsavarjuk.
- A cukkiniból kinyomkodjuk a sólevet, és egy edénybe tesszük, melyben előtte olajat hevítettünk. A cukkinit pároljuk egy rövid ideig, majd hozzátesszük a reszelt lime héját, mellyel tovább pároljuk. Hozzáöntjük a lime levét, majd 2-3 evőkanál tejföllel megdúsítjuk (azért nem tejszínnel, hogy a savanyúságot fokozzuk, de azt is lehet használni). Felöntjük 2 dl vízzel, és az egészet összeforraljuk. Hozzáadjuk a sót és a borsot ízlés szerint.
- Miután összeforrt, a leves 2/3 részét turmixba tesszük, és krémesre mixeljük. Ezt követően az egészet visszatesszük a megmaradt cukkinilevesbe, ezzel sűrítjük be, és hagyjuk még egyet-kettőt rottyanni.
- A gombócokat tányérba tesszük, rámerjük a levest (melegen vagy akár hidegen is). A tetejére egy kanál tejfölt és egy kaporlevelet teszünk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4436
- Feltöltés dátuma: 2017. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Loki77
1 recept
A tökfélékhez mindenki rendszeresen társítja a kaprot. Az én levesembe is belekerült, de egy kis csavarral, olyan Loki módjára. Nem a levesbe főztem bele, hanem a leveshez betétként kínált túrógombócba, míg a cukkinit lime-mal készítettem, hogy ezáltal is egy friss nyári ételt kapjak, amely jó melegen és hidegen is.