r
Nosalty Logó

Likőrös linzerek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Likőrös linzerek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez és a tálaláshoz

Összesen 1309 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez és a tálaláshoz

Összesen 5230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez és a tálaláshoz

Összesen 421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.8 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1309 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    253.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.3 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2092 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1573 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 5230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 421 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a keményítőt egy csipet sóval és a cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, beleütjük a tojást, jól formálható tésztává gyúrjuk.
  2. Letakarva 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát 2-3 cm átmérőjű hengerré sodorjuk és 8mm vastag karikákra szeljük. Hüvelykujjunkkal mélyedést csinálunk a közepükre.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 16 percig sütjük.
  5. A maradék cukrot (10dkg) karamellizáljuk, a tejszínnel felöntjük, hozzáadjuk a mézet és a likőrt. Nagy lángon pár perc alatt sűrűre főzzük.
  6. Kicsit hagyjuk hűlni, de még melegen a mélyedésekbe kanalazzuk.
  7. A feolvasztott tortabevonóval leöntjük a likőrös részt, a maradékkal megcsíkozzuk.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11770
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 22.

Ajánló

A főzőtejszín legyen szobahőmérsékletű, ha hideg, összeugrik a cukor karamellizálás közben. Mindenképp ajánlom a Dr. Oetker zacskóban felmelegíthető tortabevonóját. Nagyon egyszerű vele dolgozni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Príma Konyha magazinban olvastam a receptet. Ott eredetileg whiskey szerepelt a likőr helyett. Fémdobozban tárolva 4-5 napi is friss marad.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...