r
Nosalty Logó

Levendulás-mandulás keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Turmix
Levendulás-mandulás keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3811 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    170 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4543.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    861 mg
  • Foszfor
    2192 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.2 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 3811 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet és a levendulavirágot megdaráljuk. A csokoládét durvára vágjuk. A mandulát durvára daráljuk.
  2. A száraz anyagokat összekeverjük.
  3. A mézet kikeverjük a felolvasztott vajjal és tojással. Hozzáadjuk a sót és vaníliát.
  4. A vajas masszába belekeverjük a a ledarált mandulát, mazsolát, végül a lisztes keverékkel összedolgozzuk. Egy zsíros, lágy tésztát kapunk.
  5. A tésztából cipót formálunk és 1,5-2 órát hűtőben pihentetjük.
  6. A tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és a nyújtófa segítségével belenyomjuk a tésztába (vagy minden keksz közepbe 1/2 mandulát szúrunk).
  7. Tetszőleges alakú és méretű formákkal kiszúrjuk.
  8. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük. Rácson kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3465
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 24.

Ajánló

Ebből az adgból kb. 60-70 db keksz lesz. Dobozban nagyon sokáig eltartható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Romantikus hangulattól vezérelve a nyáron készítettem el ennek a keksznek a prototípusát. Emlékeim szerint nem volt elég édes és levendulaízű. Most, hogy elfogytak a karácsonyra sütött kekszek, azon elmélkedtem, hogy melyik fajta legyen. Mivel Valentin nap szele valamilyen szinten megcsapott, nem lehetett kérdés, hogy a romantikus levendulás keksz készül. A korábbi receptemhez képest változtattam az összetevőkön és az összetevők arányán, így sokkal finomabb lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...