Levendulás-mandulás keksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Turmix
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
317
kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
200g zabpehely758 kcal
-
100g tönkölybúza liszt338 kcal
-
100g kukoricaliszt363 kcal
-
200g méz608 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
40g étcsokoládé218 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3811
kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
21.1g zabpehely80 kcal
-
10.6g tönkölybúza liszt36 kcal
-
10.6g kukoricaliszt38 kcal
-
21.1g méz64 kcal
-
10.6g vaj76 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
10.6g mandula62 kcal
-
5.3g mazsola16 kcal
-
4.2g étcsokoládé23 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
402
kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 11.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
317
kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.9 g
Zsír
-
Összesen 170 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 398 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4543.2 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 622 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 861 mg
-
Foszfor 2192 mg
-
Nátrium 702 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 530.2 g
-
Cukor 231 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 142.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 762 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 312 mg
-
Retinol - A vitamin: 748 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 792 micro
Összesen
3811
kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 479.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 15 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
402
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg zabpehely
-
10 dkg kukoricaliszt
-
20 dkg méz
-
10 dkg vaj
-
1 db tojás
-
5 dkg mazsola
-
1 ek vanília kivonat
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 csipet só
Elkészítés
- A zabpelyhet és a levendulavirágot megdaráljuk. A csokoládét durvára vágjuk. A mandulát durvára daráljuk.
- A száraz anyagokat összekeverjük.
- A mézet kikeverjük a felolvasztott vajjal és tojással. Hozzáadjuk a sót és vaníliát.
- A vajas masszába belekeverjük a a ledarált mandulát, mazsolát, végül a lisztes keverékkel összedolgozzuk. Egy zsíros, lágy tésztát kapunk.
- A tésztából cipót formálunk és 1,5-2 órát hűtőben pihentetjük.
- A tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és a nyújtófa segítségével belenyomjuk a tésztába (vagy minden keksz közepbe 1/2 mandulát szúrunk).
- Tetszőleges alakú és méretű formákkal kiszúrjuk.
- Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük. Rácson kihűtjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 7 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3465
- Feltöltés dátuma: 2012. február 24.
Ajánló
Ebből az adgból kb. 60-70 db keksz lesz. Dobozban nagyon sokáig eltartható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Turmix
27 recept
Romantikus hangulattól vezérelve a nyáron készítettem el ennek a keksznek a prototípusát. Emlékeim szerint nem volt elég édes és levendulaízű. Most, hogy elfogytak a karácsonyra sütött kekszek, azon elmélkedtem, hogy melyik fajta legyen. Mivel Valentin nap szele valamilyen szinten megcsapott, nem lehetett kérdés, hogy a romantikus levendulás keksz készül. A korábbi receptemhez képest változtattam az összetevőkön és az összetevők arányán, így sokkal finomabb lett.