Levendulás lime-os keksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
390
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
1564
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
410
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
390
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 90.7 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 395 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 999 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 582 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 84.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 762 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 748 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 427 micro
Összesen
1564
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 22.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
410
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojást a hideg vajjal és a cukorral robotgép segítségével elkeverjük, összedolgozzuk.
- Hozzáadjuk a reszelt lime héját, valamint a levendulát.
- Belekeverjük a zabpelyhet, majd fokozatosan hozzászitáljuk a sütőporos liszteket.
- A végén kis vaníliával még megbolondítjuk.
- Az állaga engedi, hogy vizes kézzel egy hengert formázzunk belőle.
- Alufólia segítségével könnyebb, meg amúgy is becsomagoljuk, mint a szaloncukrot.
- Betesszük a mélyhűtőbe legalább fél órára. (Amennyiben máskor akarjuk felhasználni, sütés előtt 15 perccel elég kivenni.)
- A sütőt előmelegítjük 175 C°-ra.
- A vajas keksz rudat kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, kicsit lapítunk rajtuk, és elhelyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsire.
- Kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Kivétel után rácsra tesszük hűlni.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 148
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 8974
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 08.
Ajánló
Egy finom limonádé tökéletes kísérője.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A levendulát szinte mindenhez fel lehet használni a konyhában. Sütemények, fagyik, krémek, sült húsok, vajak fészereként is. A lényeg a harmónia: ,,éppenhogy elég" adagolása. Ne nyomjuk el erőteljes ízével az ételünk karakterét. Legyen fűszer, alkotóelem és utóíz. Fantasztikus élményt érhetünk el vele.