Levendulás kuglóf ricottával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
289
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
2879
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 549 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
289
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.4 g
Zsír
-
Összesen 126.7 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 889 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5490 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 1571 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 2173 mg
-
Nátrium 1453 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 374.8 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 360.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1241 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 519 mg
-
Retinol - A vitamin: 1220 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 777 micro
Összesen
2879
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 570.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A puha vajat a tojásokkal és a cukorral habosra verjük.
- Hozzáadjuk a ricottát, citromhéjat, és a késsel enyhén áttört levendulavirágot.
- A lisztet összevegyítjük a sütőporral, sóval, vaníliás cukorral.
- Részletekben a tojásos keverékhez adagoljuk.
- A tésztát kivajazott, kilisztezett kuglóf formába öntjük, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 60 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 625
- Feltöltés dátuma: 2013. december 01.
Ajánló
A tetejére készíthetünk cukormázat is. Ehhez 100 g porcukrot összekeverünk 2 evőkanál citromlével, és rácsurgatjuk a kihűlt kuglóf tetejére.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egyszer ettem már levendulás süteményt, de kuglóf formában nem láttam még. A ricottától a tészta sokkal krémesebb lett.