Levendulás cipó
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 8% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
525
kcal
- 8% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
2098
kcal
- 8% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1197 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 898 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
525
kcal
- 8% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.3 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4788 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 625 mg
-
Nátrium 3590 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 436.8 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 281.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
2098
kcal
- 8% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 512.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 384 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet felmelegítjük -ne legyen túl forró-, és ebbe morzsoljuk az élesztőt egy kevés cukorral. Néhány percre lefedve félretesszük, és hagyjuk az élesztőt felfutni.
- A lisztet és a levendulát egy nagy tálba tesszük, jól összekeverjük. Hozzáadjuk a sót, majd az élesztős tejet. Kézzel kicsit összevegyítjük, majd a mézet és a vizet is hozzátesszük.
- A tésztát elkezdjük dagasztani. Amikor már egy kicsit összeáll, akkor félretesszük kelni 30 percre. A tál tetejét egy tiszta konyharuhával takarjuk le.
- Miután lejárt a 30 perces kelési idő, kézzel elkezdjük dagasztani a tésztát. (A kezünket belisztezhetjük a dagasztáshoz.) Amikor már a tészta elválik a kezünktől, 1 órára újra félretesszük kelni (akkor lesz jó, ha a kétszeresére dagad).
- Miután megkelt, egy lisztezett deszkára helyezzük, és cipóvá formázzuk. A tetejét kétszer-háromszor bevagdossuk.
- Egy kerek jénai tálat kiolajozunk, és ki is lisztezzük. Ebbe tesszük bele a cipót. A sütőt 250 fokra melegítjük elő, viszont amikor a cipót betesszük sülni, visszavesszük a hőfokot 210 fokra. A cipót kb. 35-40 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 960
- Feltöltés dátuma: 2015. július 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
La fée de cuisine
122 recept
Köztudott rólam, hogy bolondulok a levenduláért. A cipóhoz szárított levendulavirágot használtam. A levendula csak enyhén érezhető a cipóban, így nem kell senkinek sem attól félnie, hogy egy levendulás "szappanba" harap. :)