r
Nosalty Logó

Levendulahabos-cseresznyés pite

Olgis
Levendulahabos-cseresznyés pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

239
Kalória
9.6g
Fehérje
42.6g
Szénhidrát
3.7g
Zsír
83.6g
Víz
135g
Koleszterin
791.6mg
Élelmi rost
28.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 239 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4114.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    1576 mg
  • Nátrium
    1377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    170.3 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    334.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

  1. Az egész tojásokat a 4 ek. cukorral, gépi keverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, ezzel tovább keverjük.
  2. Végül a sütőporos lisztet adjuk hozzá.
  3. Csak egy pár fordulatot keverjük, majd kézzel még átforgatjuk.
  4. Sütőpapíros, közepes tepsibe kerül. A sütő előmelegítve 200 C°-ra. 5 perc után 170 C°-ra vesszük le, így sül 25 percig.
  5. Közben 3 tojásfehérjét 4 ek cukorral, csipet sóval kemény habnak verünk fel a robotgéppel. Kerül még hozzá 2 ek levendulaszirup és 2 ek cseresznyelé, a hab ettől rózsaszínű lesz.
  6. A legvégén 2 kk étkezési keményítőt teszünk hozzá.
  7. A habot a tészta tetejére kanalazzuk, villával kicsit felhúzgáljuk csúcsosra. Finom, mikor ropogósra sülnek ezek a kis csúcsok.
  8. A tűzhelyet 100 C-ra mérsékeljük, és 30 percig így sütjük.
  9. Kivesszük a sütőből, a sütőt 200 C°-ra felmelegítjük, és 3 percre visszarakjuk. A hab így kapott szép barna színt.
  10. Fagylalttal, tejszínnel, eperrel, az elmaradhatatlan zöld diósziruppal, és zöld diókarikákkal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A nagylány unokám kedvence, évek óta sütöm. A saját kertemben terem a cseresznye. A fölösleges tojásfehérjéket lefagyasztom, és ilyenkor használom fel.

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...