Levendulahabos-cseresznyés pite
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Olgis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
41g tojás52 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
25g meggy11 kcal
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
0g só0 kcal
-
2 kcal
-
21 kcal
-
8g gyümölcslé3 kcal
Összesen
239
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
165g tojás208 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g meggy45 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
0g só0 kcal
-
10 kcal
-
30g levendulaszirup85 kcal
-
30g gyümölcslé14 kcal
Összesen
958
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
27.5g tojás35 kcal
-
13.3g cukor52 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
16.7g meggy8 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g étkezési keményítő2 kcal
-
14 kcal
-
5g gyümölcslé2 kcal
Összesen
160
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1028.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 394 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
239
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.5 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4114.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 1004 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 1576 mg
-
Nátrium 1377 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.3 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 334.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 440 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 693 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 822 micro
Összesen
958
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
4 ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
3 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
2 ek levendulaszirup
Elkészítés
- Az egész tojásokat a 4 ek. cukorral, gépi keverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, ezzel tovább keverjük.
- Végül a sütőporos lisztet adjuk hozzá.
- Csak egy pár fordulatot keverjük, majd kézzel még átforgatjuk.
- Sütőpapíros, közepes tepsibe kerül. A sütő előmelegítve 200 C°-ra. 5 perc után 170 C°-ra vesszük le, így sül 25 percig.
- Közben 3 tojásfehérjét 4 ek cukorral, csipet sóval kemény habnak verünk fel a robotgéppel. Kerül még hozzá 2 ek levendulaszirup és 2 ek cseresznyelé, a hab ettől rózsaszínű lesz.
- A legvégén 2 kk étkezési keményítőt teszünk hozzá.
- A habot a tészta tetejére kanalazzuk, villával kicsit felhúzgáljuk csúcsosra. Finom, mikor ropogósra sülnek ezek a kis csúcsok.
- A tűzhelyet 100 C-ra mérsékeljük, és 30 percig így sütjük.
- Kivesszük a sütőből, a sütőt 200 C°-ra felmelegítjük, és 3 percre visszarakjuk. A hab így kapott szép barna színt.
- Fagylalttal, tejszínnel, eperrel, az elmaradhatatlan zöld diósziruppal, és zöld diókarikákkal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 16 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1786
- Feltöltés dátuma: 2013. június 16.
Ajánló
Gyorsan elkészül, ha előre kimagozzuk a gyümölcsöt. A sütőt már az elkészítés kezdetekor bekapcsolom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olgis
31 recept
A nagylány unokám kedvence, évek óta sütöm. A saját kertemben terem a cseresznye. A fölösleges tojásfehérjéket lefagyasztom, és ilyenkor használom fel.