r
Nosalty Logó

Leveles tészta karamellizált almával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Leveles tészta karamellizált almával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A karamellizált almához

A karamellparféhoz

1316
Kalória
17.1g
Fehérje
157.4g
Szénhidrátok
71.6g
Zsír
384.1g
Víz
440.3g
Koleszterin
9.9g
Rost
101.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A karamellizált almához

A karamellparféhoz

Összesen 1316 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A karamellizált almához

A karamellparféhoz

Összesen 5260 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A karamellizált almához

A karamellparféhoz

Összesen 170 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    384.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 1316 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    286.4 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3167 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.7 g
  • Cukor
    406 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1536.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1683 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1607 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1730 micro
Összesen 5260 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztát kinyújtjuk 2 mm vastagra, téglalapokat vágunk ki belőle (5x10 cm), villával megszurkáljuk őket, és vajazott tepsire helyezzük. A tetejére sütőpapírt teszünk, valamint lehetőség szerint rácsot.
  2. 10-15 percig sütjük 180 C-on, majd levesszük a sütőpapírt, megszórjuk porcukorral, és 220 C-on megkaramellizáljuk.
  3. Az almát lehámozzuk, összevágjuk 6-8 darabra, majd a vajjal és a cukorral aranybarnára pároljuk (fedjük le az edényt, hogy megpuhuljon).
  4. A parféhoz felforraljuk a tejet.
  5. 100 g cukorral kikeverjük a tojássárgáját, majd a forró tejet hozzáöntjük, utána vízgőz felett készítjük el a krémet.
  6. Ezután a tejszínt is felforraljuk, 100 g cukorból karamellt készítünk, melyet felöntünk a meleg tejszínnel. A karamelles krémet hozzáadjuk a vízgőz felett elkészítetthez, és ha kihűlt, belekeverjük a felvert tejszínt.
  7. Négyszögletes tálba öntjük, kb. 1,5 cm vastagságban, és mélyhűtőbe tesszük egy éjszakára.
  8. Összeállítás: Az alsó leveles tésztára vágunk egy 8x4 cm-es parfédarabot, majd rárakunk még 1 leveles tésztát, erre egy almaréteget, majd leveles tészta, utána még egy almaréteg, és végül még egy tészta. (Díszítéshez hagyhatunk egy kicsit a karamelles krémből.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A mi családunknak ez a kedvenc karamelles receptje, mert nem túl édes, mégis érezni a karamell ízét. A parfé és az alma magában is nagyon finom, ha valakinek nincs kedve a tésztalapokkal bíbelődni. Sok sikert. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!