Leveles tészta karamellizált almával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
125g leveles tészta464 kcal
-
3g porcukor10 kcal
A karamellizált almához
A karamellparféhoz
-
63g tej35 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
30g tojássárgája97 kcal
-
19g habtejszín55 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
Összesen
1316
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
500g leveles tészta1855 kcal
-
11g porcukor41 kcal
A karamellizált almához
A karamellparféhoz
-
250g tej140 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
5260
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
16.2g leveles tészta60 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
A karamellizált almához
A karamellparféhoz
-
8.1g tej5 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
3.9g tojássárgája12 kcal
-
2.4g habtejszín7 kcal
-
9.7g habtejszín28 kcal
Összesen
170
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 71.6 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 791.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 332 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.4 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 384.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 421 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 402 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 433 micro
Összesen
1316
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 68.6 g
Zsír
-
Összesen 286.4 g
-
Telített zsírsav 152 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1761 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3167 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 792 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 860 mg
-
Nátrium 1329 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 629.7 g
-
Cukor 406 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1536.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1683 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 348 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 1100 mg
-
Retinol - A vitamin: 1607 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 751 micro
-
β-crypt 198 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1730 micro
Összesen
5260
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
170
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g leveles tészta
-
1.5 ek porcukor
A karamellizált almához
A karamellparféhoz
-
250 ml tej
-
200 g cukor
-
6 db tojássárgája
-
75 ml habtejszín
-
300 ml habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- Tésztát kinyújtjuk 2 mm vastagra, téglalapokat vágunk ki belőle (5x10 cm), villával megszurkáljuk őket, és vajazott tepsire helyezzük. A tetejére sütőpapírt teszünk, valamint lehetőség szerint rácsot.
- 10-15 percig sütjük 180 C-on, majd levesszük a sütőpapírt, megszórjuk porcukorral, és 220 C-on megkaramellizáljuk.
- Az almát lehámozzuk, összevágjuk 6-8 darabra, majd a vajjal és a cukorral aranybarnára pároljuk (fedjük le az edényt, hogy megpuhuljon).
- A parféhoz felforraljuk a tejet.
- 100 g cukorral kikeverjük a tojássárgáját, majd a forró tejet hozzáöntjük, utána vízgőz felett készítjük el a krémet.
- Ezután a tejszínt is felforraljuk, 100 g cukorból karamellt készítünk, melyet felöntünk a meleg tejszínnel. A karamelles krémet hozzáadjuk a vízgőz felett elkészítetthez, és ha kihűlt, belekeverjük a felvert tejszínt.
- Négyszögletes tálba öntjük, kb. 1,5 cm vastagságban, és mélyhűtőbe tesszük egy éjszakára.
- Összeállítás: Az alsó leveles tésztára vágunk egy 8x4 cm-es parfédarabot, majd rárakunk még 1 leveles tésztát, erre egy almaréteget, majd leveles tészta, utána még egy almaréteg, és végül még egy tészta. (Díszítéshez hagyhatunk egy kicsit a karamelles krémből.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2370
- Feltöltés dátuma: 2013. április 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A mi családunknak ez a kedvenc karamelles receptje, mert nem túl édes, mégis érezni a karamell ízét. A parfé és az alma magában is nagyon finom, ha valakinek nincs kedve a tésztalapokkal bíbelődni. Sok sikert. :)