r
Nosalty Logó

Leveles sajtos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Leveles sajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 6271 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    894 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 522 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.6 g

Zsír

  • Összesen
    410.7 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15065.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1702 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2052 mg
  • Nátrium
    10731 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    502 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    686 micro
  • Kolin:
    858 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 6271 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 394 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt megolvasztjuk. A tejföllel simára keverjük, a tejet is hozzákeverjük.
  2. A lisztet egy edénybe rakjuk, és egy mélyedést csinálunk a közepébe. Beleütjük a tojást, belerakjuk a sót, a cukrot, és rámorzsoljuk az élesztőt.
  3. Összedagasztjuk a tejfölös zsírral. Ha túl száraznak találjuk, rakunk bele még egy kis tejet. Alaposan összedagasztjuk, és 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
  4. Kelesztés után lisztezett nyújtódeszkára tesszük. 2 mm vastagra nyújtjuk. A tészta alsó részét felhajtjuk az összes tészta közepéig, ráhajtjuk a felső részét, majd a bal oldalát utána a jobb oldalát is ráhajtjuk. Hajtogatás után kinyújtjuk 2 mm vastagra. Ezt megismételjük még kétszer.
  5. Ha megvolt a 3 hajtogatás, akkor kinyújtjuk újra 2 mm vastagra, és megkenjük a zsír egyharmadával. Megint hajtogatjuk, mint az előbb. Hagyjuk 30 percet pihenni. És utána nyújtjuk. Ezt megismételjük még kétszer. Az utolsó hajtogatás után hagyjuk 1 órát meleg helyen pihenni.
  6. Az utolsó hajtogatás és pihentetés után 5 mm vastagra nyújtjuk. 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát újra gyúrjuk, és külön tepsiben sütjük.
  7. Az egy tojást felverjük, és megkenjük mindegyik pogácsa tetejét, és megszórjuk reszelt trappista sajttal (ne sokat rakjunk egy pogácsára, mert lefolyik róla sütés közben). 180 C-os sütőben, alsó-felső sütésen barnulásig sütjük (a legjobb, ha a tepsi középen van, mert akkor egyenletesen sül a teteje és az alja is).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3302
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok vele a munka, de megéri csinálni, mert finom lesz a végeredmény. Ebből az adagból nekem 103 darab kicsi pogácsa lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...