r
Nosalty Logó

Leveles kosárkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
uutakacs
Leveles kosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mozzarellás-paradicsomos változathoz

A borsós változathoz

A hagymás-krémsajtos változathoz

Az almás változathoz

Összesen 831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mozzarellás-paradicsomos változathoz

A borsós változathoz

A hagymás-krémsajtos változathoz

Az almás változathoz

Összesen 3319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mozzarellás-paradicsomos változathoz

A borsós változathoz

A hagymás-krémsajtos változathoz

Az almás változathoz

Összesen 185 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    192.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4111.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    991 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    1865 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.9 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    502 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    2212 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    6790 micro
Összesen 3319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    286 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mozzarellás-paradicsomos változathoz

A borsós változathoz

A hagymás-krémsajtos változathoz

Az almás változathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékeket előkészítjük:
  2. A mozzarellát és a paradicsomot felkozkázzuk és friss (vagy fagyasztott) bazsalikomot keverünk hozzá.
  3. A borsót egy kevés vajon megpároljuk, majd ha egy kicsit kihűlt, akkor aprítóban vagy turmixban pépesítjük a többi hozzávalóval. Ha nem elég krémes, akkor keverjünk hozzá egy kevés tejszínt vagy tejfölt.
  4. A tetszőleges ízű krémsajtot kikeverjük az apró kockára vágott lilahagymával. Én a múltkor a fetás-uborkásat használtam, és nagyon finom lett, de nyugodtan elkészíthető a natúr vagy zöldfűszeres változattal is.
  5. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és egy kevés fahéj társaságában megpároljuk.
  6. Kosárkák elkészítése:
  7. A leveles tésztát kinyújtjuk, és kb. 4 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőlük (nekem 30-31 db szokott kijönni egy csomagból).
  8. A muffin sütőt olvasztott vajjal vékonyan kikenjük, belerakjuk a leveletésztából készült korongokat, és a töltelékekkel megtöltjük őket. Az almás töltelék alá kentem egy kis házi baracklekvárt is.
  9. Készre sütjük őket. Egy kis salátával klassz vacsora, desszertnek pedig ott vannak az almás kosárkák! :-)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6891
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
uutakacs 15 recept

Hétköznap este. A fagyasztóban várakozó leveles tésztából szerettem volna valamit kitalálni. Ez lett belőle. A borsó helyett lehet használni pl. brokkolit vagy karfiolt is.

Hozzávalók

A tésztához

A mozzarellás-paradicsomos változathoz

A borsós változathoz

A hagymás-krémsajtos változathoz

Az almás változathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...