Leveles kosárkák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
uutakacs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
125g leveles tészta464 kcal
-
4g vaj25 kcal
A mozzarellás-paradicsomos változathoz
-
25g mozzarella75 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A borsós változathoz
-
63g zöldborsó51 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A hagymás-krémsajtos változathoz
-
25g krémsajt63 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
Az almás változathoz
Összesen
831
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
500g leveles tészta1855 kcal
-
14g vaj100 kcal
A mozzarellás-paradicsomos változathoz
-
100g mozzarella299 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A borsós változathoz
-
250g zöldborsó203 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A hagymás-krémsajtos változathoz
-
100g krémsajt250 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
Az almás változathoz
Összesen
3319
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
27.8g leveles tészta103 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
A mozzarellás-paradicsomos változathoz
-
5.6g mozzarella17 kcal
-
11.1g paradicsom2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A borsós változathoz
-
13.9g zöldborsó11 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
2.8g sajt10 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A hagymás-krémsajtos változathoz
-
5.6g krémsajt14 kcal
-
5g lilahagyma2 kcal
Az almás változathoz
-
22.2g alma10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.2g sárgabaracklekvár6 kcal
Összesen
185
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1027.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 466 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 222.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 553 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1697 micro
Összesen
831
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 92.6 g
Zsír
-
Összesen 192.3 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 351 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4111.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 991 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1022 mg
-
Nátrium 1865 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 309.9 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 891.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 700 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 502 micro
-
α-karotin 255 micro
-
β-karotin 2212 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 6790 micro
Összesen
3319
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 286 micro
-
Lut-zea 377 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A mozzarellás-paradicsomos változathoz
-
2 közepes db paradicsom
A borsós változathoz
-
25 dkg zöldborsó
-
1 db tojás
-
petrezselyem ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A hagymás-krémsajtos változathoz
-
10 dkg krémsajt
Az almás változathoz
-
2 db alma
-
fahéj ízlés szerint
-
2 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához
- A töltelékeket előkészítjük:
- A mozzarellát és a paradicsomot felkozkázzuk és friss (vagy fagyasztott) bazsalikomot keverünk hozzá.
- A borsót egy kevés vajon megpároljuk, majd ha egy kicsit kihűlt, akkor aprítóban vagy turmixban pépesítjük a többi hozzávalóval. Ha nem elég krémes, akkor keverjünk hozzá egy kevés tejszínt vagy tejfölt.
- A tetszőleges ízű krémsajtot kikeverjük az apró kockára vágott lilahagymával. Én a múltkor a fetás-uborkásat használtam, és nagyon finom lett, de nyugodtan elkészíthető a natúr vagy zöldfűszeres változattal is.
- Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és egy kevés fahéj társaságában megpároljuk.
- Kosárkák elkészítése:
- A leveles tésztát kinyújtjuk, és kb. 4 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőlük (nekem 30-31 db szokott kijönni egy csomagból).
- A muffin sütőt olvasztott vajjal vékonyan kikenjük, belerakjuk a leveletésztából készült korongokat, és a töltelékekkel megtöltjük őket. Az almás töltelék alá kentem egy kis házi baracklekvárt is.
- Készre sütjük őket. Egy kis salátával klassz vacsora, desszertnek pedig ott vannak az almás kosárkák! :-)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 6891
- Feltöltés dátuma: 2012. február 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
uutakacs
15 recept
Hétköznap este. A fagyasztóban várakozó leveles tésztából szerettem volna valamit kitalálni. Ez lett belőle. A borsó helyett lehet használni pl. brokkolit vagy karfiolt is.