r
Nosalty Logó

Lepény pulykamellel és lila hagymával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Lepény pulykamellel és lila hagymával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Lepény

Pulykamell

Lila hagyma

Összesen 1154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Lepény

Pulykamell

Lila hagyma

Összesen 2303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Lepény

Pulykamell

Lila hagyma

Összesen 174 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1623.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 1154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3247.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    2315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 2303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    198 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Lepény

Pulykamell

Lila hagyma

Elkészítés

Lepény

  1. Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel négy egyforma darabra, majd kettőt-kettőt helyezzünk egymásra. Ezután egy villával, mélyebben böködjük meg több helyen, majd kenjük le a felvert egész tojással.
  2. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon 20-25 perc alatt süssük szép pirosra.

Pulykamell

  1. A pulykamellet vágjuk fel kisebb kockákra, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, kanalazzuk rá az olajat, alaposan keverjük össze, majd hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják. Ezután tegyük egy teflon serpenyőbe, és kb. tíz perc alatt süssük készre, majd szedjük ki a húst, és tegyük félre.
  2. A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a koktélparadicsomot, és pár perc alatt futtassuk meg. (arra figyeljünk, nehogy túlsüssük)

Lila hagyma

  1. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. Egy serpenyőben olvasszuk fel a mézet, majd adjuk hozzá a barna cukrot, és pár pillanat alatt, állandó keverés mellett, karamellizáljuk meg.
  2. Ezután adjuk hozzá az olívaolajat, és a vékonyra felszeletelt hagymát, majd szórjuk meg a sóval, keverjük alaposan össze, és addig pároljuk, míg kissé összeesik. Ezután ízlés szerint szórjuk meg őrölt színes borssal, és kakukkfűvel, adjuk hozzá a balzsamecetet, majd öntsük fel annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje.
  3. Fedjük le a serpenyőt, majd addig pároljuk míg a hagyma puhára párolódik, és éppen csak marad alatta lé. Ezután a hagymát szedjük ki a serpenyőből, és közben alaposan csepegtessük le. A visszamaradt levet tegyük vissza a tűzre, és kicsit sűrítsük be, karamellizáljuk meg.
  4. Az egyik pirosra sült lepényre kanalazzuk rá az elkészült lila hagyma felét, majd rakjuk rá az előzőleg megsütött pulykamellnek szintén a felét. Ezután tegyük rá a koktélparadicsomot, majd locsoljuk meg a hagyma karamellizált levével. (a másik tésztával is így járjunk el)
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 10-15 perc alatt kicsit süssük össze. A sütőből kivéve hagyjuk pár percet hűlni a lepényt, majd helyezzük tányérra, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 195
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 04.

Ajánló

A ropogósra sült leveles tészta, az édeskés hagymával, a sült hússal, és a paradicsommal együtt nagyon finom. A kissé savanykás paradicsom pedig különösen jól illik az édeskés hagymához és a sós sült húshoz, így kár lenne lehagyni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Lepény

Pulykamell

Lila hagyma

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...