Leopárdkalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
szinti_iz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
705
kcal
- 10% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
7g só0 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
250g tej140 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
68 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2819
kcal
- 10% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
283
kcal
- 10% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1203.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 734 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
705
kcal
- 10% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.3 g
Zsír
-
Összesen 67.7 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4812.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 446 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 938 mg
-
Nátrium 2936 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 482.9 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 120.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 488 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 480 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 345 micro
Összesen
2819
kcal
- 10% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 12.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
283
kcal
Hozzávalók
-
500 g finomliszt
-
20 g friss élesztő
-
6 ek cukor
-
1 tk só
-
60 g vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- Dagasztógéppel összedolgozzuk a tésztát (a kakaó kivételével), majd megkelesztjük.
- 3 részre osztjuk a tésztát, 2 kisebbre és 1 nagyobbra. A két kisebbiket megszórjuk kakaóporral úgy, hogy az egyik cipó sötétebb legyen. (Ha tehetjük, a sötétebb cipó legyen a kettő közül a nagyobb, mert ebbe fogjuk belecsomagolni a középbarnát.) Ha visszarakjuk a dagasztógépbe külön-külön, sokkal szebben összedolgozza a tésztát a kakaóporral, valamint tegyünk bele egy evőkanál vajat és egy kevés tejet is, hogy ne változzon a tészta állaga.
- Mindegyik gombócot kilenc részre osztjuk, és rudakat sodrunk belőlük. Összesen 27 rúd lesz.
- A középbarna rudakat először becsomagoljuk a sötétbarna tésztába, majd a fehér tésztába.
- Sütőpapírral kibélelt, hosszúkás formába fektetjük a rudakat, majd 20 percig lefedve továbbkelesztjük, majd tojással megkenjük.
- Sütés: 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1224
- Feltöltés dátuma: 2021. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
szinti_iz
5 recept