r
Nosalty Logó

Lenmagos tönkölycipó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Lenmagos tönkölycipó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tang zhong

Tészta

Tetejére

Összesen 260 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tang zhong

Tészta

Tetejére

Összesen 3116 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tang zhong

Tészta

Tetejére

Összesen 239 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 260 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9102.1 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1138 mg
  • Foszfor
    3402 mg
  • Nátrium
    3791 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

VÍZ

  • Összesen
    532 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1415 micro
Összesen 3116 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Tang zhong

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz 1 dl hideg vízben 2 dkg tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használjuk a tésztához.

Tészta

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és habosra felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütőgépbe töltjük az élesztős vizet, az írót, a vajat felkockázva, a citromlevet, a tang zhongot, a liszteket, a tejport és a sót. Ruganyos, fényes tésztát gyúrunk belőle, melyet duplájára kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon áthajtogatjuk, cipót formálunk belőle úgy, hogy a széleit maga alá hajtjuk, míg szép kerek lesz.
  4. A cipót sütőedénybe tesszük (itt egy 4 l-es vastag falú teflon lábos).

Tetejére

  1. A tetejét megkenjük tejföllel, megszórjuk lenmaggal, és lefedjük a fedővel. Langyos helyen kelesztjük, míg újra kétszeresére nő.
  2. Közben a sütőt előmelegítjük 230 fokra, és a megkelt tésztát negyed órán keresztül lefedve így sütjük.
  3. Ezután a hőt lecsökkentjük 190 fokra, és még 20 percig sütjük fedő alatt, végül még 10 percig fedő nélkül, hogy szépen megbarnulhasson.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2816
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lenmagos tönkölycipó
Évi néni 1830 recept

Csak sütöttem egy kenyeret.

Hozzávalók

Tang zhong

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...