r
Nosalty Logó

Lenmagos lencsepogácsa

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Timejja9
Lenmagos lencsepogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 4477 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 746 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.8 g

Zsír

  • Összesen
    286.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3127.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2467 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 4477 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 450 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét előző nap átmossuk, beáztatjuk. Másnap puhára főzzük.
  2. A főzött lencsét leturmixoljuk (pürésítjük), majd hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott hagymát, zabpelyhet és lenmaglisztet.
  3. Az így kapott fasírttésztából lepénykéket vagy hengereket formázunk, darált lenmagba forgatjuk mindegyiket, és forró olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5396
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 22.

Ajánló

Kitűnő kísérő főzelék vagy egy könnyű saláta mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timejja9 32 recept

Húst helyettesítő, fehérje és szénhidrátban gazdag fasírozott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...