r
Nosalty Logó

Lengyel sóskaleves zöldségekkel és tojással

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Lengyel sóskaleves zöldségekkel és tojással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

405
Kalória
9.9g
Fehérje
29.7g
Szénhidrátok
26g
Zsír
284.9g
Víz
180.4g
Koleszterin
6.9g
Rost
5.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

Összesen 405 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

Összesen 1619 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

Összesen 51 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2060.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    1520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    284.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    2321 micro
  • β-karotin
    6145 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 405 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    104 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8241.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    6080 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1139.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4266 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    364 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    789 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    924 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    24582 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3645 micro
Összesen 1619 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    290 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 51 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy nagyobb lábasban kis vajon a hajszál vékony szeletekre vágott lilahagymát átforgatjuk, hogy adja át az ízét neki, és picit piruljon, utána mehet egy kisebb tálkába várakozni.
  2. Aztán újabb vaj hozzáadásával megfuttatjuk a sóskát, egy csepp sót és borsot adhatunk hozzá, majd ezt is félretesszük egy tálba.
  3. A pucolt szeletelt sárgarépával folytatjuk a vajas pirítást, ezt viszont már nem vesszük ki, hanem mellé dobjuk a kockázott burgonyát, ezzel is átforgatjuk, majd felöntjük az egészet másfél liter zöldségalaplével, hozzádobunk 3-4 babérlevelet, a petrezselyem szárát, sózzuk-borsozzuk, és készre, de nem teljesen puhára főzzük a zöldségeket.
  4. A tejszínt egy kis tálkában kevés levessel keverjük, majd még többel, végül a lábas tartalmához keverjük, így hőkiegyenlítéssel szépen keverednek. Lassan beforraljuk, és azonnal lehúzzuk a tűzről.
  5. Tálalás előtt vegyük ki belőle a babérleveleket és a petrezselyemszárat.
  6. Porciózzuk ki mélytányérokba: tegyünk mindegyikbe levest sok zöldséggel, legalább egy fél főtt tojást szeletelve, díszítsük kisebb sóskacsomagokkal, lilahagyma csíkokkal, frissen aprított petrezselyemmel és kaporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Sóskaszezonban együnk minél többet ebből az igazán üdítő levélzöldségből. Melegebb időben fantasztikusan frissít, ebben a levesben különlegesen jó ízt ad. Átveszi egyszerre a citrom és a mustár helyét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tojásleves

Ezt a végtelenül egyszerű levest biztos, hogy mindannyian ismerjük. Megosztó étel, sokaknak nem tetszik az állaga, mi viszont pont akkor szeretjük, ha a tojástól jó sűrű. Opcionálisan ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!