Lencsesaláta zöldpaprikával
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 2% Zsír
A salátához
-
63g lencse220 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
Az öntethez
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 2% Zsír
A salátához
-
250g lencse880 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
Az öntethez
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 2% Zsír
A salátához
-
42.5g lencse150 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
34g zöldpaprika6 kcal
Az öntethez
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 942.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 685 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 71.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.3 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3769.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 744 mg
-
Nátrium 2738 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 284.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1214 micro
-
Kolin: 251 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 399 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 560 micro
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 640.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 465 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- Átválogatjuk, megmossuk a lencsét, majd beáztatjuk 30-40 percre. (Az áztatás a főzés idejét rövidíti, de el is hagyható.)
- Kisebb fazékban feltesszük főni, hozzáadjuk a babérlevelet, a felszeletelt fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. Addig főzzük, amíg a lencse meg nem puhul. Lecsöpögtetjük róla a maradék levet.
- A salátalé hozzávalóit összekeverjük (természetesen ízlés szerint módosítható az összetétel), és ráöntjük a lecsepegtetett lencsét.
- A paprikákat kisebb kockákra vágjuk, és a salátához keverjük.
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 23229
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.
Ajánló
Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható. Hűtőben tárolva több napig eltartható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szeretem a lencsét. Mégis úgy adódik, hogy évente csak két vagy három alkalommal (beleértve a szilveszteri lencsefőzeléket is) kerül belőle étel az asztalra. Ennél jóval nagyobb figyelmet érdemelne, hiszen igen egészséges, lúgosító étel, valamint egyszerűen, gyorsan elkészíthető. A lencséből leves és főzelék mellett különféle salátákat, krémeket, pástétomokat is készíthetünk. Az alábbi saláta olívaolajos, ecetes lével készült, friss zöldpaprikával ízesítve, amelytől igazán nyárias jellege lett. (Megemlíteném, hogy ez a saláta nyaralásunk alatt készült, egyszerű ízesítése ennek is köszönhető, hiszen csak néhány alapfűszer állt rendelkezésre. Természetesen tovább gazdagítható petrezselyemzölddel, paradicsommal, hagymával stb... Ez utóbbit szándékosan hagytam ki, mert a hagyma karakteres íze háttérbe szorítja a lencséét. És még valami: a kép hátteréül a tornác növényei szolgáltak:)