r
Nosalty Logó

Lencsesaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyunyi27
Lencsesaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1097 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3293 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 1097 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    237.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3441.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    1110 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    705 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1359 micro
  • Kolin:
    1166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 3293 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét a feldarabolt vöröshagymával, a felkockázott szalonnával, 3 db babérlevéllel, sóval, borssal tegyük fel főni.
  2. Főzzük a tojásokat keményre (forrástól számított 10-12 perc)
  3. Közben a tejfölt, majonézt, mustárt, csipet sót, borsot, cukrot és az ecetet keverjük össze egy tálban.
  4. Ha a lencse megfőtt, vegyük ki a babérleveleket, és szűrjük le. (Hideg vízzel öblítsük át.)
  5. A lencsét keverjük össze a majonézes öntettel, szeleteljük mellé a tojásokat.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 16358
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 07.

Ajánló

Fokhagymás pirítóssal fogyasszuk. Tipp: 30 percre áztasd be a lencsét, így még hamarabb elkészül

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nyunyi27 10 recept

A hagyományos leves vagy főzelék helyett. Gyorsan elkészíthető saláta, nem csak az év kezdetén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...