r
Nosalty Logó

Lencsés sült oldalas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Capucine
Lencsés sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 839 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3352 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1251 micro
  • β-karotin
    3382 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 839 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    174.9 g

Zsír

  • Összesen
    200 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3630 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1090.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1345 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    764 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    792 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5005 micro
  • β-karotin
    13529 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    20136 micro
  • Lut-zea
    1350 micro
Összesen 3352 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    959 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk fél liter vizet, és öntsük rá a lencsére. Takarjuk le, és pihentessük. Ez a rapid változat, ha nem felejted el, mint én, akkor hideg vízbe áztasd 3 órát.
  2. A húst szeleteljük fel, irdaljuk be, és mossuk át. Száradjon kicsit mosás után.
  3. A zsírt hevítsük egy nagy tálban, és a húsokat egymás mellé téve, magas hőfokon kezdjük pirítani. Nem kell piszkálni, néhány perc múlva forgassuk át.
  4. Szeleteljük fel a hagymát, tegyük mellé. Hámozzuk, és karikázzuk fel a répát, adjuk hozzá. Paprikázzuk, sózzuk, tegyük bele a köményt. Keverjük át, öntsük fel 1 dl vörösborral, és fedjük le. Vegyük le a tüzet takarékra, és 10 percig ne is nézzünk rá. Újra keverjük meg.
  5. Bontsuk ki a paradicsomot, és adjuk a húshoz. A konzervet öblítsük ki vörösborral, és öntsük hozzá. Főzzük fél órát lefedve.
  6. A lencsét mossuk át, és miután kihalásztuk a húsokat a boros léből, adjuk hozzá a lencsét 2 dl vízben. Alacsony láng, lefedve fő. Puhulásig főzzük a lencsét. Ha nem sűrítette be a köretet, adjunk hozzá kukoricadarát, és fedetlenül főzzük még 5 percet.
  7. A húsokat egy alacsony sütőtálba tesszük, és magas lángon sütjük megsózva, aláöntve még egy deci bort.
  8. Friss kenyérrel, sistergő hússal, egy kanál tejföllel nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1952
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 17.

Ajánló

Boros étel lévén nem ajánlanék mellé sört. Nem ajánlom, de érdemes hozzá megkóstolni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Capucine 23 recept

Figyelmeztetlek: csak októbertől felfele, szigorúan szomorú, esős időben ajánlott a fogyasztása. Nem csak a téliszalámi (úgy tanultam, azért téli a szalámi, mert csak a keményre fagyott sertészsírt lehetett olyan apró kockákra vágni, ami abba kell) kedvéért vágják a legnagyobb hidegben a malacot, hanem azért, mert abban az időszakban szükség van a fűtő erejére. Ok, százados tudás a sutba, most az egyszer jól be fogunk lakni oldalasból, nem is akárhogyan, lencsével! Teljes írás a blogomon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...