r
Nosalty Logó

Lencsés pásztortarhonya

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Redy
Lencsés pásztortarhonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 960 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3838 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2038.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 960 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.9 g

Zsír

  • Összesen
    181.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8153.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1749 mg
  • Nátrium
    4980 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1015.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1938 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2199 micro
  • β-crypt
    496 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1592 micro
Összesen 3838 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét 3-4 órával a főzés előtt beáztatjuk.
  2. A szalonnát kisebb darabokra szeljük, és az olajon elkezdjük sütni.
  3. Pár perc pirítás után a tarhonyát hozzáadjuk, félig megpirítjuk.
  4. Következik az apróra vágott hagyma, melyet szintén hozzáadunk, és tovább pirítjuk.
  5. Ha a hagyma is megpirult, megszórjuk a pirospaprikával, és azonnal beleöntünk 7.5 dl forró vizet, majd beletesszük a leszűrt lencsét, a többi fűszert, a sót, és kb. 30 percig fedő alatt főzzük (közben néha átkeverjük).
  6. A kolbászt és a virsliket felkarikázzuk, majd a lencsés tarhonyához adjuk, majd tovább pároljuk fedő alatt, míg a lencse is megpuhul (még kb. 15 percig).
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8454
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kötelező újévi lencseevés alkalmából készült idén (Príma Konyha recept alapján). Még a lencsét nem kedvelő családtagok is jóízűen falatozták ezt a a jóféle szalonnától és kolbásztól igazán magyaros ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...