adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
8g kókuszolaj67 kcal
-
75g lencse264 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
75g tv-paprika12 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
25g gyulai kolbász113 kcal
-
0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
506
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
30g kókuszolaj268 kcal
-
300g lencse1056 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
300g tv-paprika49 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
100g gyulai kolbász452 kcal
-
0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2027
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1.7g kókuszolaj15 kcal
-
16.6g lencse58 kcal
-
9.9g vöröshagyma4 kcal
-
16.6g tv-paprika3 kcal
-
22.1g paradicsom4 kcal
-
22.1g konzerv paradicsom4 kcal
-
5.5g gyulai kolbász25 kcal
-
0 kcal
-
5.5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
113
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 889.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 449 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 314.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 396 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 860 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 5318 micro
-
Lut-zea 419 micro
Összesen
506
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.5 g
Zsír
-
Összesen 75.3 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3557.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 343 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1104 mg
-
Nátrium 1796 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 246.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 1258.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 306 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 329 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1585 micro
-
Kolin: 368 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 456 micro
-
β-karotin 3438 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 21272 micro
-
Lut-zea 1677 micro
Összesen
2027
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 69.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1175 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 közepes db tv-paprika
-
4 közepes db paradicsom
-
100 g gyulai kolbász
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A lencsét előző este, de legalábbis néhány órával korábban kiválogatjuk, átmossuk, és beáztatjuk (Hamupipőke alaptanfolyam, 1. lecke).
- Kicsire vágjuk,és fedő alatt megdinszteljük a hagymát, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és ujjnyi vízzel felöntjük. (Közepes méretű, nem leragadós edényt használok.)
- Míg a hagymát dinszteljük, felcsíkozzuk a paprikákat, ezeket adjuk most hozzá a hagymás alaphoz, amit alacsony tűzön rotyogtatunk, amíg a paradicsomokat előkészítjük.
- Külön kis edénybe, forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 15 másodpercre, hogy aztán könnyen lehúzhassuk a héjukat. Felaprítjuk őket, megy az egész az alapba.
- Hagyjuk őket alacsony lángon rotyogni, és amikor a paprika már nem ropogós, hozzáadjuk a lencsét, a paradicsomkonzervet, sót és borsot (esetleg 2-3 babérlevelet is).
- A falatkákra vágott kolbászt már csak a végén adjuk hozzá, amikor a lencse már majdnem kész (kóstolgatjuk, míg meg nem puhul), 5-10 perc után levesszük a tűzről.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4006
- Feltöltés dátuma: 2016. november 17.
Ajánló
Tejföllel és kenyérrel jó magyar szokás szerint. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
LilySun
4 recept
Ez a recept katalán pótapukám, Jordi fejéből pattant ki, valamelyik hétköznap este dobta össze, miközben még vagy nyolc dolgot csinált párhuzamosan (többek között nem hagyta, hogy kiürüljön a vermutos pohárkám, arany ember!:) ). Nagyon egyszerű recept, de isteni finom. A párom tegnap úgy nyilatkozott róla, hogy eddigi szakácstudományom csúcsát értem el vele, ami az ízvilágnak nagy piros pont. :)