r
Nosalty Logó

Lencsés-fokhagymás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Lencsés-fokhagymás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 895 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3584 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1853.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 895 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    180.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7412.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    4121 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1332 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 3584 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk, és 2 ek olajon megdinszteljük.
  2. Bekapcsoljuk a sütőt.
  3. A muffinformát kizsírozzuk, és a mélyhűtőbe tesszük.
  4. A lisztet összekeverjük a lereszelt fokhagymával, a sültszalonnával, a sütőporral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel.
  5. A tojást kicsit felverjük, belereszeljük a leveskockát, és belekeverjük a lecsepegtetett lencsét, a vöröshagymát, az olajat és az írót vagy kefírt.
  6. A lisztes keveréket a tojásoshoz adjuk, gyorsan összekeverjük, épp csak annyira, hogy a száraz hozzávalók átnedvesedjenek.
  7. A tésztát a muffinsütő mélyedéseibe kanalazzuk.
  8. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  9. Hagyjuk még 5 percig a formában, aztán egy csavaró mozdulattal kiszedjük a muffinokat, és melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6573
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 12.

Ajánló

Nem szükséges csak emiatt lencsét főzni. Ha máshoz főzünk, eltehetünk belőle 25 dkg-nyit. A hűtőben lezárva 1-2 napig eláll, de lefagyasztani is lehet.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a muffint főzelékek mellé szoktam készíteni, mi ugyanis nem szoktunk húst enni a főzelékekhez. Mert pont akkor készítek főzeléket, ha éppen nem akarunk húst enni. Ilyenkor nálunk mindig bundáskenyér, krumplilángos vagy ilyen és hasonló sós muffin a "feltét". És ezt mi így nagyon szeretjük. De magában, egy csésze teával is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...