Lencseleves Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
63g lencse220 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g ecet0 kcal
-
71 kcal
-
0 kcal
Összesen
540
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g lencse880 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
200g virsli538 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0 kcal
Összesen
2153
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
25.8g lencse91 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
16.5g sárgarépa6 kcal
-
9.3g fehérrépa6 kcal
-
1.5g finomliszt6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
10.3g tejföl20 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
20.6g virsli55 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
-
0 kcal
Összesen
221
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1084.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 475 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 123.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2972 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
540
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 94.9 g
Zsír
-
Összesen 102.5 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4338.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 830 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 1280 mg
-
Nátrium 1899 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 494.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1477 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1308 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11886 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 386 micro
Összesen
2153
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 510 micro
-
β-karotin 1225 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 db babérlevél
-
1 ek ételízesítő
-
1 ek mustár
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 dl tejföl
-
1 ek cukor
-
só ízlés szerint
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 késhegynyi fűszerpaprika
Elkészítés
- Olajon az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a karikára vágott kétféle répát, és tovább pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük,meghintjük a liszttel, és átforgatjuk.
- Felengedjük kb. 1,7 liter vízzel, hozzáadjuk a leszűrt lencsét, felforraljuk, fűszerezzük babérlevéllel, ételízesítővel, sóval, mustárral, csípős paprikakrémmel, fokhagymával, majd puhára főzzük.
- Közben az olajon karamellizáljuk a cukrot, és a leveshez adjuk.
- A tejfölt elkeverjük egy merőkanálnyi levessel (hőkiegyenlítés), ha megpuhultak a zöldségek, akkor ezt is a leveshez adjuk.
- A virsliket karikára vágjuk, és kevés olajon kicsit megsütjük őket, végül a leveshez adjuk, és jól kiforraljuk.
- Legvégül ecettel ízesítjük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 164
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11068
- Feltöltés dátuma: 2013. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, pikáns levest kapunk.