r
Nosalty Logó

Lencseleves Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Lencseleves Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2153 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2972 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 540 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4338.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1280 mg
  • Nátrium
    1899 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1477 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1308 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11886 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 2153 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    510 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajon az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a karikára vágott kétféle répát, és tovább pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük,meghintjük a liszttel, és átforgatjuk.
  2. Felengedjük kb. 1,7 liter vízzel, hozzáadjuk a leszűrt lencsét, felforraljuk, fűszerezzük babérlevéllel, ételízesítővel, sóval, mustárral, csípős paprikakrémmel, fokhagymával, majd puhára főzzük.
  3. Közben az olajon karamellizáljuk a cukrot, és a leveshez adjuk.
  4. A tejfölt elkeverjük egy merőkanálnyi levessel (hőkiegyenlítés), ha megpuhultak a zöldségek, akkor ezt is a leveshez adjuk.
  5. A virsliket karikára vágjuk, és kevés olajon kicsit megsütjük őket, végül a leveshez adjuk, és jól kiforraljuk.
  6. Legvégül ecettel ízesítjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11068
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lencseleves Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, pikáns levest kapunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...