Lencseleves 8.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
25g lencse88 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
38g virsli101 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
340
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
100g lencse352 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
150g virsli404 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1358
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
13.3g lencse47 kcal
-
21.3g sárgarépa8 kcal
-
12g fehérrépa8 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
20g virsli54 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
182
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 782.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 347 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 110.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 374 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2965 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
340
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 66.7 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3130.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 689 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 826 mg
-
Nátrium 1386 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 443.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1496 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 591 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11859 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 381 micro
Összesen
1358
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 659 micro
-
β-karotin 1579 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg lencse
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 kis fej vöröshagyma
-
15 dkg virsli
-
3 evőkanál finomliszt
-
1.5 dl tejföl
-
1 db babérlevél
-
2 gerezd fokhagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Tegyük oda a lencsét sós, vegetás vízben főzni.
- A répákat, hagymát megpucoljuk, és felkockázzuk. Majd a fokhagymával és a babérlevéllel együtt adjuk a lencséhez.
- Amikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, rakjuk bele a felkarikázott virsliket.
- Ezután a lisztből és tejfölből készítsünk habarást. Habarjuk be vele a levest. Egyet rottyan, és már kész is.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 17476
- Feltöltés dátuma: 2010. március 08.
Ajánló
Legtöbbször nem is karikázom bele a virslit, hanem minivirslit veszek, és egy fél dobozzal beleöntök.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Érdemes megkóstolni. Én régen nem szerettem a lencselevest, de így elkészítve imádom.