r
Nosalty Logó

Lencsefőzelék Maer Brenda konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lencsefőzelék Maer Brenda konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 806 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    719 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    749 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 806 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét kb. 7 dl vízben egy egész éjszakán át áztatjuk.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát kuktában fedő alatt, kevés vízen megfuttatjuk, hogy üveges legyen. Vigyázzunk, mert ha elpárolog a víz, nagyon gyorsan odaég a hagyma, így figyelni kell rá! Aztán a leszűrt lencsét hozzáadjuk, kavarunk rajta kettőt, és felöntjük kb. 6 dl vízzel.
  3. A lencsét sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a babérlevelet. Felforraljuk, majd takarék lángon fedő alatt főzzük, amíg a habarást elkészítjük.
  4. Egy mélyebb tálban elkeverjük a zablisztet a tejföllel. Érdemes egy csipet sót adni a tejfölhöz, mert attól elolvad, és könnyebben lehet keverni. A masszához hozzáadjuk az őrölt fűszerköményt, a fűszerpaprikát és egy leheletnyi csípős fűszerpaprikát. Jól összekeverjük, majd a masszához adjuk a teáskanálnyi stevia port és a négy csepp stevia édesítőt.
  5. A masszához adunk 3 evőkanálnyit a lencse főzővizéből, és jól elkeverjük. Ezt addig folytatjuk, míg szinte teljesen híg lesz. Amikor már majdnem víz állagú és csomómentes, beleöntjük a "masszát" a kuktába a lencséhez. Jól elkeverjük, és addig hevítjük, míg egyet nem rottyan.
  • Elkészítettem: 26 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6120
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lencse egészséges:) És finom is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...