r
Nosalty Logó

Lekvárral töltött, répás szelet

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Lekvárral töltött, répás szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 853 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 2558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 276 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 853 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.9 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 2558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1000 micro
  • β-karotin
    2382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A megtisztított és lemért sárgarépát egy méretes edénybe reszeljük a legkisebb lyukú reszelőn (dióreszelő). Hozzáadjuk a sót, a cukrot és az olajat. Jól elkeverjük.
  2. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és egy evőkanállal belekeverjük a reszelt répába. Mielőtt teljesen eldolgoznánk, a közepébe kis mélyedést készítünk. A mélyedésbe szórjuk a szódabikarbónát, és ráöntjük az ecetet. Ezután dolgozzuk össze egynemű lisztes masszává.
  3. Egy sütőlemezt (nálam ez 40x40 cm) kibélelünk sütőpapírral, és a masszát egy 28x28 cm nagyságú négyzetté lapítjuk kanál segítségével.
  4. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor kész, a tésztát egy deszkára borítjuk, és eltávolítjuk a papírt.

töltelék

  1. Amíg hűl a tészta, addig a lekvárt elkeverjük a fahéjjal. Az általunk használt lekvár meg fogja tartani jellegzetes ízét, de a fahéjnak köszönhetően nagyszerűen harmonizál majd a tésztával.
  2. A langyos tésztát kettévágjuk, és két kisebb 14x14 cm-es lapot fogunk kapni.
  3. A lapokat megtöltjük a lekvárral, és kb. egy órát hagyjuk összeérni a tésztát az ízes töltelékkel.

tetejére

  1. A tészta tetejét bőven meghintjük porcukorral. Szeleteljük és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 1034
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 12.

Ajánló

Ha nem áll rendelkezésre ekkora méretű sütőlemez, akkor a tésztát osszuk ketté, és úgy süssük!

Receptkategóriák

Lekvárral töltött, répás szelet
Lizinka_ 603 recept

Nagyon kellemes aromájú sárgarépás sütemény. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...