r
Nosalty Logó

Lekvárral töltött, répás szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Lekvárral töltött, répás szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

853
Kalória
8g
Fehérje
160g
Szénhidrátok
20.9g
Zsír
107.6g
Víz
-
Koleszterin
5g
Rost
91.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 853 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 2558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 276 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 853 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.9 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    322.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 2558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1000 micro
  • β-karotin
    2382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. A megtisztított és lemért sárgarépát egy méretes edénybe reszeljük a legkisebb lyukú reszelőn (dióreszelő). Hozzáadjuk a sót, a cukrot és az olajat. Jól elkeverjük.
  2. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és egy evőkanállal belekeverjük a reszelt répába. Mielőtt teljesen eldolgoznánk, a közepébe kis mélyedést készítünk. A mélyedésbe szórjuk a szódabikarbónát, és ráöntjük az ecetet. Ezután dolgozzuk össze egynemű lisztes masszává.
  3. Egy sütőlemezt (nálam ez 40x40 cm) kibélelünk sütőpapírral, és a masszát egy 28x28 cm nagyságú négyzetté lapítjuk kanál segítségével.
  4. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor kész, a tésztát egy deszkára borítjuk, és eltávolítjuk a papírt.

töltelék

  1. Amíg hűl a tészta, addig a lekvárt elkeverjük a fahéjjal. Az általunk használt lekvár meg fogja tartani jellegzetes ízét, de a fahéjnak köszönhetően nagyszerűen harmonizál majd a tésztával.
  2. A langyos tésztát kettévágjuk, és két kisebb 14x14 cm-es lapot fogunk kapni.
  3. A lapokat megtöltjük a lekvárral, és kb. egy órát hagyjuk összeérni a tésztát az ízes töltelékkel.

tetejére

  1. A tészta tetejét bőven meghintjük porcukorral. Szeleteljük és kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

Nagyon kellemes aromájú sárgarépás sütemény. Próbáljátok ki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!