r
Nosalty Logó

Lekváros túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lekváros túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 396 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 2381 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 204 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.4 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 396 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.4 g

Zsír

  • Összesen
    115.9 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5258.6 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1549 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    667.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 2381 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.2 g
  • Cink
    112 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A 4 tojásból piskótát sütünk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. A sárgáját külön felverjük, majd a fehérjével összekeverjük. Ezután kerül bele a liszt, amit már spatulával (fakanállal) keverünk bele, ha elkészült, mehet a tortaformába, majd az előmelegített sütőbe.
  2. A töltelékhez a túrót átnyomjuk (ha szemcsésebbet vásároltunk), a tejszínt külön edényben habbá verjük, majd hozzáadjuk a zselatinfixet és a porcukrot. Egy kis mennyiséget a tejszínhabból félreteszünk a díszítéshez. A túrót és a tejszínhabot összekeverjük.
  3. A kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük baracklekvárral, majd a túrókrémmel, és mielőtt a felső piskótát rátennénk, azt is lekvározzuk. A külsejét a maradék túrós krémmel fedjük be vékonyan.
  4. A tetejét tejszínhabbal és lekvárral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 2644
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legutóbb egy szülinapra készítettem el, nagy sikere volt, az utolsó morzsáig elfogyott. Túró imádóknak egyszerűen tökéletes.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...