Lekváros-túrós töltött zsömle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A töltött zsemléhez
Összesen
554
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A töltött zsemléhez
Összesen
1662
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1360.1 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 169 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 119 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
554
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.2 g
Zsír
-
Összesen 65.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4080.4 g
-
Cink 653 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 701 mg
-
Vas 508 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 878 mg
-
Nátrium 1117 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.2 g
-
Cukor 104 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 357.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 371 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 332 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 594 micro
Összesen
1662
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 508.2 g
-
Cink 81 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 37 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A töltött zsemléhez
- A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
- A lehetőleg szikkadt zsemléket a felső harmaduknál megskalpoljuk. Nagyobbik részük belsejét kivájjuk úgy, hogy késsel kicsi keretet készítünk neki.
- A zsemlebelsőt szétcsipkedjük egy tálba, ehhez keverjük a szitán átnyomott túrót, egy tojássárgáját, egy nagy kanál tejfölt, 4 evőkanál cukrot, a citrom reszelt héját, és a külön felhabosított 2 tojásfehérjét.
- A zsemlét belülről – a kalapját is – egy kanál cukorral édesített tejjel kenjük meg.
- A túrós töltelékkel megtöltjük a zsemléket, rátesszük a zsemlekalapot, megkenjük kívülről a másik tojássárgával, és kb. 15-20 percre, nedvesített sütőpapírral letakarva sütőbe toljuk.
- Ekkor kivesszük, kinyitjuk a „fedelét”, kanállal mélyedést csinálunk a töltelékbe, ide egy-egy kanál sűrű sárgabarack lekvárt teszünk, vissza csukjuk és mehet újból, most már sütőpapír nélkül a sütőbe úgy 10 percre pirulni. Ha elkészült hagyjuk picit hűlni, porcukorszórással, egy-egy kiskanál lekvárdíszítéssel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 265
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 29324
- Feltöltés dátuma: 2022. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
581 recept
Nincs kedved sokat lacafacázni vele, de nagyon ennél egy kis édeset? Ehhez a recepthez nem kell túl sok hozzávaló, sőt, ezek legtöbbje már a konyhádban várja, hogy elkészítsd!