r
Nosalty Logó

Lekváros-túrós töltött zsömle

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Lekváros-túrós töltött zsömle
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltött zsemléhez

554
Kalória
23.4g
Fehérje
64.4g
Szénhidrátok
21.9g
Zsír
119g
Víz
144g
Koleszterin
2.5g
Rost
34.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltött zsemléhez

Összesen 554 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltött zsemléhez

Összesen 1662 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltött zsemléhez

Összesen 207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1360.1 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    119 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 554 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4080.4 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    1117 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    357.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 1662 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.2 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

A töltött zsemléhez

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  2. A lehetőleg szikkadt zsemléket a felső harmaduknál megskalpoljuk. Nagyobbik részük belsejét kivájjuk úgy, hogy késsel kicsi keretet készítünk neki.
  3. A zsemlebelsőt szétcsipkedjük egy tálba, ehhez keverjük a szitán átnyomott túrót, egy tojássárgáját, egy nagy kanál tejfölt, 4 evőkanál cukrot, a citrom reszelt héját, és a külön felhabosított 2 tojásfehérjét.
  4. A zsemlét belülről – a kalapját is – egy kanál cukorral édesített tejjel kenjük meg.
  5. A túrós töltelékkel megtöltjük a zsemléket, rátesszük a zsemlekalapot, megkenjük kívülről a másik tojássárgával, és kb. 15-20 percre, nedvesített sütőpapírral letakarva sütőbe toljuk.
  6. Ekkor kivesszük, kinyitjuk a „fedelét”, kanállal mélyedést csinálunk a töltelékbe, ide egy-egy kanál sűrű sárgabarack lekvárt teszünk, vissza csukjuk és mehet újból, most már sütőpapír nélkül a sütőbe úgy 10 percre pirulni. Ha elkészült hagyjuk picit hűlni, porcukorszórással, egy-egy kiskanál lekvárdíszítéssel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nincs kedved sokat lacafacázni vele, de nagyon ennél egy kis édeset? Ehhez a recepthez nem kell túl sok hozzávaló, sőt, ezek legtöbbje már a konyhádban várja, hogy elkészítsd!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!