r
Nosalty Logó

Lekváros linzerkosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Lekváros linzerkosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 9064 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.4 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    681 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    431.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3824.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    1774 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1214.1 g
  • Cukor
    535 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    468 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    687 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4087 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    3108 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 9064 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához valókat bedagasztjuk egy robotgéppel vagy kézzel, majd hűtőbe tesszük 1 napra.
  2. Másnap felezzük meg a tésztát, és tegyük el egy másik sütihez a felét.
  3. Nyújtsuk ki 3 mm vastagra a tésztát lisztezett deszkán, és közepes pogácsaszaggatóval szaggassunk ki 12 db korongot. Béleljük ki vele a (12 db-os) muffin formát, és töltsük meg lekvárral a tészták belsejét, de ne túlzottan tele.
  4. A maradék tésztából, ami leesik, abból csillagokat szúrjunk ki, és tegyük a tetejükre, ahogy az a képen is látható.
  5. 200 fokon előmelegített sütőben 180 fokon sütjük, kb. 18-20 perc légkeverésesben (nekem ilyen sütőm van) szép aranysárgára, vagy 4-es gázsütő fokozaton a középső részbe helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2234
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lekváros linzerkosárka
Zsuzsamama56 321 recept

Ezeket a cuki kosarakat ünnepekre is el lehet készíteni, én nálam már elfogyott, de rengeteg időt spórolunk, ha megsütjük előre, és dobozba tesszük a kamrába. Bármilyen lekvárral jó, de én csak a barackot használom, mert sokat főztem be. A kétéves lekvárokat használom el elsősorban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...