r
Nosalty Logó

Lekváros linzer pillangó formával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Lekváros linzer pillangó formával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4783 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    179.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4650.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    2036 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 4783 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 418 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lisztet összegyúrjuk a sütőporral, cukorral, zsírral, tojással, vaníliás cukorral és a sóval (én robotgéppel gyúrtam).
  2. A tésztát két részre osztjuk, és az egyikbe belegyúrjuk a csokit.
  3. A tepsiket kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük (3-4 tepsi).
  4. A tésztákat külön-külön fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A csokis tésztát kicsi pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és a tepsibe sorakoztatjuk őket.
  5. A világos tésztát kiszúrjuk a pillangó formával, és azt is a tepsibe tesszük, majd a tetejét cukorral megszórjuk. Ha nincs pillangó forma, lehet szerintem bármi más.
  6. A sütésre 10 perc elég, de figyelni szükséges.
  7. Kihűlés után egy csokis és egy világos formát lekvárral összeragasztunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8329
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 02.

Ajánló

Bármikor ehető, mint általában a kekszek és linzerek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy régi receptes füzetben találtam: Kincses Receptkönyv a neve. Az eredeti neve: Szilveszter-sütemény. Az elkészítésében annyit változtattam, hogy a fehér tésztából eredetileg ugyanolyan kerek formát kellett volna kiszúrni, mint a csokisból, és úgy összeragasztani lekvárral. De én most vettem ezeket a pillangós kiszúrókat, és borzasztóan izgatott, hogyan működnek. Először kicsit keményke, inkább olyan roppanósan, de remélem pár nap alatt kicsit puhul. Ezt nem tudom, ugyanis most csináltam először. Meggylekvárral ragasztottam össze, de a végére elfogyott, és kesernyés narancslekvárral fejeztem be.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...