r
Nosalty Logó

Lekváros fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ryn
Lekváros fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 981 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4903 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 981 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    245.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1956.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.7 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1298 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    907 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 4903 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, teszünk hozzá egy kanál cukrot és lisztet is. Közben a lisztet egy nagy tálba borítjuk. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, alaposan elkeverjük, majd a felfutott élesztőt hozzáöntjük a margarinnal, a tojássárgájával együtt. Alaposan bedagasztjuk, majd konyharuhával lefedve, meleg helyen kelni hagyjuk.
  2. 1-1,5 óra alatt megkelesztjük, majd az olajat felhevítjük a serpenyőben, közben a tésztát kettévágjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk a lisztezett deszkán, majd fánkszaggatóval (vagy ha nincs, akkor lisztezett pohárral) kiszaggatjuk az első adagot. Ezeket, amíg az összes fánkot kiszaggatjuk, lefedve, konyharuhában pihentetjük, addig is kelnek még.
  3. Forró olajban aranybarnára sütjük őket fél -1 perc alatt (vigyázni kell, mert gyorsan megég), majd papírtörlővel felitatjuk a felesleges olajat róla.
  4. Ezután tortadíszítő tollba belekanalazzuk a lekvárt (ez bármilyen ízű lehet, én általában eperlekvárt veszek), és szépen belenyomjuk a fánk belsejébe a lekvárt. Majd porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 7336
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fánkra vágytunk így egy régi receptkönyvben találtam ezt a receptet, ami alapján elkészítettem. Gyors, könnyű és nagyon finom!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...