Lekváros diószelet Boszi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
9 kcal
-
50g víz0 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
0g só0 kcal
-
12 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A töltelékhez
-
33g lekvár/ dzsem93 kcal
-
33g dió218 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
Összesen
957
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
300g víz0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
5741
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
25.3g finomliszt92 kcal
-
10.7g napraforgó olaj95 kcal
-
3.2g friss élesztő3 kcal
-
19g víz0 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
A töltelékhez
-
12.6g lekvár/ dzsem35 kcal
-
12.6g dió83 kcal
-
12.6g habtejszín37 kcal
Összesen
362
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 62.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 96.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
957
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.6 g
Zsír
-
Összesen 375.4 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 163 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2749.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 455 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 452 mg
-
Foszfor 1468 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 536.8 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 579.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 560 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 726 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
5741
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
362
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
2 dl napraforgó olaj
-
5 dkg friss élesztő
-
4 ek cukor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
20 dkg lekvár/ dzsem
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben.
- Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, az olajat, a cukrot és a sót, majd az élesztőt is hozzáadjuk. Jól összekeverjük az egészet. Lehet robotgépet is használni.
- Egy közepes tepsit beolajozunk, belisztezünk és a tésztát a tepsibe simítjuk.
- A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
- A tepsiben lévő tésztára rákenjük a lekvárt, és rászórjuk a durvára vágott diót.
- A tejszínt keményre felverjük, és rákenjük a dióra, majd betesszük a sütőbe kb. 20-25 percig.
- Ha kihűlt, könnyebb szeletelni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: kb. 37-30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4929
- Feltöltés dátuma: 2012. november 04.
Ajánló
Bármikor fogyasztható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Az egyik Receptözönben olvastam ezt areceptet, Dankó R. Magdolna küldte be, Fitt női szeszély névvel. Köszönet érte. Mint általában ezekben a kiadványokban, nem volt elég részletes a recept, így egy-két dolgot már én találtam ki. A nevével ellentétben, szerintem nem Nói szeszély, hanem valami más. Az eredeti receptben az áll, hogy a tészta hozzávalóit keverd össze. Szerintem meg az élesztőt fel kell futtatni előtte. Nem írja, hogy a dió állaga milyen legyen, így én csak daraboltam. Egy üveg baracklekvárt ír, de én sokaltam! Nekem volt pár üveg, már nyitott lekvárom, köztük egy darabosabb meggydzsem, ezeket tettem a tésztára kupaconként. Egyszóval lehet ezt is kedvünkre variálni!