r
Nosalty Logó

Lekváros-diós kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Lekváros-diós kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    130.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3466.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    1778 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.8 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    681 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 3466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Közben a vajat megolvasztjuk. Robotgép táljába öntjük a szárazanyagot, és hozzáadjuk az élesztőt, a vajat, sót, a tojást, és a tejjel bedagasztjuk sima tésztává.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket gömbölyűre formázzuk, és 1/2 órát kelesztjük. Közben a kuglófforma tepsi mélyedéseit kivajazzuk.
  4. A tésztagolyókat ellapítjuk, enyhén lisztezett felületen 20 cm átmérőjű körré nyújtjuk, a körök felületének a felét megkenjük lekvárral, és megszórjuk darált dióval.
  5. A lekváros-diós részre ráhajtjuk a tészta szabadon hagyott részét, összenyomjuk, és recekéssel függőlegesen 3 részre vágjuk.
  6. A tésztacsíkokat szorosan feltekerjük, az így kapott 3 db csigaszerű tésztát egymás mellé, szorosan rakjuk virágalakban úgy, hogy a feltekerés végeit fordítsuk össze, hogy azok ne nyíljanak szét. A forma mélyedésébe rakosgatjuk mindet.
  7. Előmelegített sütőben készre sütjük, a formában hagyjuk egy kicsit, majd a formából kivéve hagyjuk langyosra hűlni. Porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2652
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lekváros-diós kosárka
Zsuzsamama56 321 recept

Nagyon megtetszett ez a forma, az egyik külföldi gasztro magazinban láttam. Igazán kiadós és mutatós kalácskákat tudtam varázsolni az egyik alkalomra. Forrás: suniskanal.blogspot.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...