r
Nosalty Logó

Lekváros buktácskák Narancshéj konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KösziAnyu
Lekváros buktácskák Narancshéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 7337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 734 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159 g

Zsír

  • Összesen
    204.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4378.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    418 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1795 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1196.6 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    405 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1692 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1057 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1665 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1155 micro
Összesen 7337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kenjünk ki és szórjunk meg morzsával egy nagyobb, magas falú tepsit (kb. 30x40-est, de legyen inkább nagyobb, mint kisebb). Tegyük félre.
  2. A tésztához szitáljuk a lisztet egy tálba. Adjuk hozzá a puha vajat, a sót, a kétféle cukrot, a reszelt citromhéjat és az élesztőt.
  3. Öntsük hozzá a 4 dl langyos tejet, keverjük bele a tojásokat, és dolgozzuk össze az összetevőket a mixer tésztakeverőjével, míg a tészta hólyagos lesz.
  4. Lefedve tegyük meleg helyre kelni kb. 30 percre, míg a duplája lesz. Röviden gyúrjuk át ismét, és kelesszük tovább.
  5. Gyúrjuk át még egyszer, majd vágjuk 40 adagra. Kissé lapítsunk le minden darabot, és tegyünk a közepükbe 1-1 tk tetszőleges ízű lekvárt (a legjobb valamilyen pikáns, bogyós gyümölcsből készült lekvár). Hajtsuk a tésztát a töltelékre úgy, hogy jól záródjon, majd rakjuk a gombócokat szorosan egymás mellé a kikent tepsibe.
  6. Kenjük meg a tetejüket pár ek langyos tejjel, takarjuk le, és kelesszük, míg megdagadnak.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
  8. A tepsiben hagyjuk hűlni, majd óvatosan válasszuk szét a buktákat.
  9. Ízlés szerint porcukorral/vaníliaöntettel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4363
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 05.

Ajánló

A lekváron kívül megtölthetjük kis citromhéjjal, cukorral ízesített tehéntúróval, esetleg cukrozott mákkal vagy dióval. A tésztájából remek kalács is készíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lekváros buktácskák Narancshéj konyhájából
KösziAnyu 23 recept

Egy régebbi újságból származó recept. Igaz, a kelesztés miatt sok idő rámegy, de megéri elkészíteni, mert nagyon finom, pihe-puha és foszlós a tésztája.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...