r
Nosalty Logó

Lekváros bukta sárgabaracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csemerné Niki
Lekváros bukta sárgabaracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4792 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2881.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    892.5 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    307 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    633 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 4792 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

  1. A tejet kevés cukorral meglangyosítjuk, majd beletesszük az élesztőt. Hagyjuk felfutni. Kb 5-10 perc.
  2. A margarin kivételével a többi hozzávalóból lágy tésztát dagasztunk. A margarint megolvasztjuk majd lassan hozzá dagasztjuk.
  3. Letakarva meleg helyen kelesztjük a duplájára.
  4. Lisztezett felületre borítjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. (Én elfeleztem a tésztát és kétszerre csináltam). Kb 8cm-es négyzetekre vágjuk.
  5. Mindegyikre teszünk bőven lekvárt. (Házi sűrű baracklekvárt használtam. A boltival óvatosabban bánjunk, mert könnyen kifolyhat)
  6. Egy tepsibe sütőpapírt rakunk és egymáshoz közel helyezzük a buktáinkat. (Így kisebb az esélye hogy kifolyik belőle a lekvár🙂) Ezután letakarva még kb. 20 percig kelesztjük hogy kicsit megemelkedjenek.
  7. Ezután lekenjük mindegyiket tojással és mehet is a sütőbe.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt szép pirosra sütjük. (Itt az idő változó lehet a sütő miatt)
  9. Ha ezzel megvagyunk, kivesszük a sütőből és langyosra hűtjük. Majd csak ezután tépkedjük szét.
  10. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2373
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lekváros bukta sárgabaracklekvárral
Csemerné Niki 8 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...