r
Nosalty Logó

Lekváros bukta sárgabaracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csemerné Niki
Lekváros bukta sárgabaracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4792 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2881.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    892.5 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    307 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    633 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 4792 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

  1. A tejet kevés cukorral meglangyosítjuk, majd beletesszük az élesztőt. Hagyjuk felfutni. Kb 5-10 perc.
  2. A margarin kivételével a többi hozzávalóból lágy tésztát dagasztunk. A margarint megolvasztjuk majd lassan hozzá dagasztjuk.
  3. Letakarva meleg helyen kelesztjük a duplájára.
  4. Lisztezett felületre borítjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. (Én elfeleztem a tésztát és kétszerre csináltam). Kb 8cm-es négyzetekre vágjuk.
  5. Mindegyikre teszünk bőven lekvárt. (Házi sűrű baracklekvárt használtam. A boltival óvatosabban bánjunk, mert könnyen kifolyhat)
  6. Egy tepsibe sütőpapírt rakunk és egymáshoz közel helyezzük a buktáinkat. (Így kisebb az esélye hogy kifolyik belőle a lekvár🙂) Ezután letakarva még kb. 20 percig kelesztjük hogy kicsit megemelkedjenek.
  7. Ezután lekenjük mindegyiket tojással és mehet is a sütőbe.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt szép pirosra sütjük. (Itt az idő változó lehet a sütő miatt)
  9. Ha ezzel megvagyunk, kivesszük a sütőből és langyosra hűtjük. Majd csak ezután tépkedjük szét.
  10. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 257
  • 7 napos nézettség: 461
  • Össznézettség: 426
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lekváros bukta sárgabaracklekvárral
Csemerné Niki 2 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek