Lekváros bukta sárgabaracklekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csemerné Niki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
175g finomliszt637 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
75g tej42 kcal
-
15g margarin108 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
209 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g porcukor97 kcal
Összesen
1199
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
700g finomliszt2548 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
300g tej168 kcal
-
60g margarin430 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g porcukor387 kcal
Összesen
4792
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
41.7g finomliszt152 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
17.9g tej10 kcal
-
3.6g margarin26 kcal
-
2.4g élesztő3 kcal
-
17.9g sárgabaracklekvár50 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
6g porcukor23 kcal
Összesen
287
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 720.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 223.1 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 76.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
1199
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.4 g
Zsír
-
Összesen 82.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 794 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2881.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 299 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 1298 mg
-
Nátrium 431 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 892.5 g
-
Cukor 290 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 307 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 799 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 633 micro
-
Kolin: 736 mg
-
Retinol - A vitamin: 764 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 401 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1051 micro
Összesen
4792
kcal
- 7% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
3 ek cukor
-
2 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
3 dl tej
-
6 dkg margarin
-
4 dkg élesztő
-
30 dkg sárgabaracklekvár
-
1 db tojás
-
10 dkg porcukor
Elkészítés
- A tejet kevés cukorral meglangyosítjuk, majd beletesszük az élesztőt. Hagyjuk felfutni. Kb 5-10 perc.
- A margarin kivételével a többi hozzávalóból lágy tésztát dagasztunk. A margarint megolvasztjuk majd lassan hozzá dagasztjuk.
- Letakarva meleg helyen kelesztjük a duplájára.
- Lisztezett felületre borítjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. (Én elfeleztem a tésztát és kétszerre csináltam). Kb 8cm-es négyzetekre vágjuk.
- Mindegyikre teszünk bőven lekvárt. (Házi sűrű baracklekvárt használtam. A boltival óvatosabban bánjunk, mert könnyen kifolyhat)
- Egy tepsibe sütőpapírt rakunk és egymáshoz közel helyezzük a buktáinkat. (Így kisebb az esélye hogy kifolyik belőle a lekvár🙂) Ezután letakarva még kb. 20 percig kelesztjük hogy kicsit megemelkedjenek.
- Ezután lekenjük mindegyiket tojással és mehet is a sütőbe.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt szép pirosra sütjük. (Itt az idő változó lehet a sütő miatt)
- Ha ezzel megvagyunk, kivesszük a sütőből és langyosra hűtjük. Majd csak ezután tépkedjük szét.
- Porcukorral megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2373
- Feltöltés dátuma: 2024. július 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Csemerné Niki
8 recept