r
Nosalty Logó

Lekváros bukta Manolya konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lekváros bukta Manolya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 1105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4442.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1294 mg
  • Nátrium
    1962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    812.1 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    727 micro
  • Kolin:
    918 mg
  • Retinol - A vitamin:
    710 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 4421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos, cukros tejben meleg helyen felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Átszitáljuk a lisztet, meglangyosítjuk, hozzáadjuk a maradék tejjel elhabart tojássárgákat, 5 dkg porcukrot, sót, összekeverjük, hozzádagasztjuk az élesztős tejet, majd a kissé megolvasztott vajat, citromlevet.
  3. Hólyagosra dolgozzuk a kezünkkel, ill. géppel, vagy a kenyérsütőben a megfelelő programmal. Törlőruhával letakart tálban, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Ezután óvatosan deszkára borítjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk, 6-8 cm-es négyzetekre vágjuk. A vágást éles késsel, határozott mozdulattal végezzük, hogy egyenletes maradjon a tészta vastagsága, lehetőleg ne nyomódjon össze.
  5. A lekvárt a tésztán annyi hosszabb csíkra osztjuk, ahány buktánk lesz. A négyzetek közepébe helyezzük, felcsavarjuk, a tészta szélével alulra a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól tisztes távolságra rakjuk, mert még nőni fognak. Langyos helyen megint duplájára kelesztjük, majd a felvert egész tojással óvatosan megkenjük a tetejét. Ha az oldalára folyik, visszafogja sülés közben a bukta további növekedését.
  6. Sütőben megsütjük. Amikor megsült, 1/2 dl forró tejjel megspricceljük, pár percig pihentetjük, majd széles késsel alányúlva levesszük a sütőpapírról, vaníliás porcukorral megszórva langymelegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6403
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra kaptam egy kenyérsütőgépet, így azt használom mostanában minden tészta készítéséhez, ajánlom nektek is. Sokkal egyszerűbb, nem leszel tiszta tészta. :) Én a kelt tészta programot használom, ami nálam 1,5 óra. Nyilván csak addig hagyom a gépben, amíg belefér:) ez kb 1óra. Kiborítom lisztezett deszkára, liszttel beterítem, hogy ne ragadjon sehol, és újra állni hagyom letakarva. Nem kell megijedni, sokkal puhább és nyúlósabb a tészta, mint általában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...