Lekváros bukta Manolya konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g finomliszt455 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
19 kcal
-
1g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
88g tej49 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
75g lekvár/ dzsem209 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
Összesen
1105
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
4g só0 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
350g tej196 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
300g lekvár/ dzsem834 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
Összesen
4421
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
30.7g finomliszt112 kcal
-
6.1g porcukor24 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
4.9g tojássárgája16 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
3.1g friss élesztő3 kcal
-
21.5g tej12 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
18.4g lekvár/ dzsem51 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
Összesen
271
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 289 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1110.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 491 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 75.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 307 micro
Összesen
1105
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.1 g
Zsír
-
Összesen 80.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4442.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 274 mg
-
Kálcium 704 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 1294 mg
-
Nátrium 1962 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 812.1 g
-
Cukor 282 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 302.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 724 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 727 micro
-
Kolin: 918 mg
-
Retinol - A vitamin: 710 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1230 micro
Összesen
4421
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
271
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
10 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 kk só
-
4 db tojássárgája
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
5 dkg vaj
-
5 dkg friss élesztő
-
3.5 dl tej
Elkészítés
- A langyos, cukros tejben meleg helyen felfuttatjuk az élesztőt.
- Átszitáljuk a lisztet, meglangyosítjuk, hozzáadjuk a maradék tejjel elhabart tojássárgákat, 5 dkg porcukrot, sót, összekeverjük, hozzádagasztjuk az élesztős tejet, majd a kissé megolvasztott vajat, citromlevet.
- Hólyagosra dolgozzuk a kezünkkel, ill. géppel, vagy a kenyérsütőben a megfelelő programmal. Törlőruhával letakart tálban, meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Ezután óvatosan deszkára borítjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk, 6-8 cm-es négyzetekre vágjuk. A vágást éles késsel, határozott mozdulattal végezzük, hogy egyenletes maradjon a tészta vastagsága, lehetőleg ne nyomódjon össze.
- A lekvárt a tésztán annyi hosszabb csíkra osztjuk, ahány buktánk lesz. A négyzetek közepébe helyezzük, felcsavarjuk, a tészta szélével alulra a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól tisztes távolságra rakjuk, mert még nőni fognak. Langyos helyen megint duplájára kelesztjük, majd a felvert egész tojással óvatosan megkenjük a tetejét. Ha az oldalára folyik, visszafogja sülés közben a bukta további növekedését.
- Sütőben megsütjük. Amikor megsült, 1/2 dl forró tejjel megspricceljük, pár percig pihentetjük, majd széles késsel alányúlva levesszük a sütőpapírról, vaníliás porcukorral megszórva langymelegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 6403
- Feltöltés dátuma: 2012. február 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Karácsonyra kaptam egy kenyérsütőgépet, így azt használom mostanában minden tészta készítéséhez, ajánlom nektek is. Sokkal egyszerűbb, nem leszel tiszta tészta. :) Én a kelt tészta programot használom, ami nálam 1,5 óra. Nyilván csak addig hagyom a gépben, amíg belefér:) ez kb 1óra. Kiborítom lisztezett deszkára, liszttel beterítem, hogy ne ragadjon sehol, és újra állni hagyom letakarva. Nem kell megijedni, sokkal puhább és nyúlósabb a tészta, mint általában.