r
Nosalty Logó

Lekváros bukta boróka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lekváros bukta boróka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    210.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4931.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    1889 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1028.7 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    791 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 6621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Összekeverjük a lisztet a cukorral, és a sóval.
  2. A langyos tejbe egy pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Mikor feljött az élesztő, beletesszük a 4 tojássárgáját és az olajat. Összekeverjük és ráöntjük a lisztre.
  3. Könnyű tésztává dagasztjuk. (Ha szükséges, még lehet tenni bele tejet, inkább lágy legyen, mint kemény.)
  4. Mikor megkelt, kb 1 cm-es vastagságúra kinyújtjuk és felkockázzuk.
  5. Beletesszük a lekvárt, feltekerjük, és szorosan egymás mellé a tepsibe rakjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással.
  6. Hagyjuk 30 percet kelni, majd sütőben 10 percig nagy lángon,10 percig kislángon sütjük.
  7. Ha megsült, porcukorral meghintjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 44x32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 27 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4457
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 15.

Ajánló

Próbáljátok ki, megéri!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért szoktam olajjal csinálni, mert így nagyon jó puha marad a tésztája, több napig is eláll, ha egyáltalán marad belőle. 1 kg lisztből kb. 25-30 db van.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...