r
Nosalty Logó

Legyező torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MSzabina
Legyező torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csokoládékarikához

A roládlaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csokoládékarikához

A roládlaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csokoládékarikához

A roládlaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 279 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    596 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 1271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    319 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    2172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5137 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    2042 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    752 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2980 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    1771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2849 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1562 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3029 micro
Összesen 6345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A csokoládékarikához

A roládlaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A csokoládékarikához

  1. Csokoládékarikát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a kristálycukor 1/3 részével habosra keverjük. A fehérjét a 2/3 rész cukorral tartós habbá verjük.
  2. A fehérjehabra rászedjük a sárgája habot, óvatosan belekeverjük. A liszt és kakaópor keverékét is óvatosan beleforgatjuk.
  3. Karikába töltjük, majd 160°-on megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd hűlés után kettévágjuk.
  4. Világos roládlapot készítünk. A tojássárgáját a vaníliás cukorral, citromhéjjal és a kristálycukor 1/3 részével habosra keverjük. A fehérjét a 2/3 rész cukorral tartós habbá verjük.
  5. A fehérjehabra rászedjük a sárgájás habot, majd óvatosan belekeverjük. A lisztet ráöntjük, és egy-két mozdulattal belekeverjük. Kettő alacsonyperemű tepsire kenjük. 180°C sütjük 10 percig. (Vigyázni kell, gyorsan sül.)
  6. Sülés után hagyjuk kihűlni.
  7. Vaníliás pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni.
  8. Mikor kihűlt, egy tálba tesszük, és habverővel keverjük. Közben beletesszük óvatosan a kakaóport. Mikor elkevertük, hozzáadjuk a puha margarint és habosra keverjük.
  9. A kettévágott karikának mindkét felét megkenjük csokoládékrémmel. A roládlapot is megkenjük krémmel, majd csíkokra vágjuk.
  10. Az első csíkot feltekerjük és a tortakarika közepére helyezzük. A többit folyamatosan köré tekerjük. A felső karikát ráhelyezzük. Körbekenjük a krémmel, majd dermesztjük.
  11. Az oldalát tortadarával panírozzuk, a tetejére krémrózsákat nyomunk.
  12. Higított csokoládét a torta átmérőjével megegyezően elkenünk. Ha megdermedt, forró vizes késsel felszeleteljük.
  13. Átlósan ráhelyezzük a tortára.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 28967
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 13.

Ajánló

26 cm-es tortakarikát használtam. A csokoládétetőt csak simán rá is lehet fektetni felszeletelve. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MSzabina 15 recept

Ezt a suliban tanultuk. Öcsém 20. születésnapjára készült ez a torta.   

Hozzávalók

A csokoládékarikához

A roládlaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...