Legyező torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
MSzabina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
A csokoládékarikához
-
66g tojás83 kcal
-
26g cukor101 kcal
-
26g finomliszt95 kcal
-
5 kcal
A roládlaphoz
-
66g tojás83 kcal
-
26g cukor101 kcal
-
8 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
28g finomliszt102 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
44 kcal
Összesen
1271
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
A csokoládékarikához
-
330g tojás415 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
130g finomliszt473 kcal
-
23 kcal
A roládlaphoz
-
330g tojás415 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
40g csokoládédara218 kcal
Összesen
6345
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
A csokoládékarikához
-
14.5g tojás18 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A roládlaphoz
-
14.5g tojás18 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
A krémhez
-
8 kcal
-
22g tej12 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
11g margarin79 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
A díszítéshez
-
4.4g étcsokoládé24 kcal
-
1.8g csokoládédara10 kcal
Összesen
279
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 63.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1027.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.4 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 104.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 596 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 354 mg
-
Retinol - A vitamin: 570 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 312 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 606 micro
Összesen
1271
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 131.1 g
Zsír
-
Összesen 319 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 134 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 2172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5137 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 283 mg
-
Kálcium 1079 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 542 mg
-
Foszfor 2042 mg
-
Nátrium 1135 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 752 g
-
Cukor 460 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 523.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2980 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 247 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 359 micro
-
Kolin: 1771 mg
-
Retinol - A vitamin: 2849 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 1562 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3029 micro
Összesen
6345
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
A csokoládékarikához
-
6 db tojás
-
13 dkg cukor
-
13 dkg finomliszt
-
1 dkg cukrozatlan kakaópor
A roládlaphoz
-
6 db tojás
-
13 dkg cukor
-
1 dkg vaníliás cukor
-
0.3 citromból nyert citromhéj
-
14 dkg finomliszt
A krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
0.5 l tej
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
25 dkg margarin
-
10 dkg cukor
A díszítéshez
-
10 dkg étcsokoládé
-
4 ek csokoládédara
Elkészítés
A csokoládékarikához
- Csokoládékarikát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a kristálycukor 1/3 részével habosra keverjük. A fehérjét a 2/3 rész cukorral tartós habbá verjük.
- A fehérjehabra rászedjük a sárgája habot, óvatosan belekeverjük. A liszt és kakaópor keverékét is óvatosan beleforgatjuk.
- Karikába töltjük, majd 160°-on megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd hűlés után kettévágjuk.
- Világos roládlapot készítünk. A tojássárgáját a vaníliás cukorral, citromhéjjal és a kristálycukor 1/3 részével habosra keverjük. A fehérjét a 2/3 rész cukorral tartós habbá verjük.
- A fehérjehabra rászedjük a sárgájás habot, majd óvatosan belekeverjük. A lisztet ráöntjük, és egy-két mozdulattal belekeverjük. Kettő alacsonyperemű tepsire kenjük. 180°C sütjük 10 percig. (Vigyázni kell, gyorsan sül.)
- Sülés után hagyjuk kihűlni.
- Vaníliás pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni.
- Mikor kihűlt, egy tálba tesszük, és habverővel keverjük. Közben beletesszük óvatosan a kakaóport. Mikor elkevertük, hozzáadjuk a puha margarint és habosra keverjük.
- A kettévágott karikának mindkét felét megkenjük csokoládékrémmel. A roládlapot is megkenjük krémmel, majd csíkokra vágjuk.
- Az első csíkot feltekerjük és a tortakarika közepére helyezzük. A többit folyamatosan köré tekerjük. A felső karikát ráhelyezzük. Körbekenjük a krémmel, majd dermesztjük.
- Az oldalát tortadarával panírozzuk, a tetejére krémrózsákat nyomunk.
- Higított csokoládét a torta átmérőjével megegyezően elkenünk. Ha megdermedt, forró vizes késsel felszeleteljük.
- Átlósan ráhelyezzük a tortára.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 29023
- Feltöltés dátuma: 2013. január 13.
Ajánló
26 cm-es tortakarikát használtam. A csokoládétetőt csak simán rá is lehet fektetni felszeletelve.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
MSzabina
15 recept
Ezt a suliban tanultuk. Öcsém 20. születésnapjára készült ez a torta.