r
Nosalty Logó

Legyező szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dezsu
Legyező szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 5848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    317 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6209.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1757 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2321 mg
  • Nátrium
    1546 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    686.6 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 5848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 327 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat a megmaradt cukorral, a tejjel, az olajjal habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet. Óvatosan belekeverjük a tojáshabot.
  2. Az őzgerincformát vajazzuk, lisztezzük. A tepsinket sütőpapírozzuk.
  3. Az őzgerincformát 3/4-ig töltjük meg. A maradék tésztát tepsibe (23×36 cm) simítjuk.
  4. 200 c-fokos sütőbe tesszük. Nekem egyszerre befért a sütőbe. Tűpróbáig sütjük.
  5. Kihűtjük.

Krém

  1. A pudingport a cukorral, tejjel felfőzzük. Ha kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
  2. Az őzgerincben sült lapunkat hosszanti irányban 4 felé vágjuk. (Én véletlenül csak háromba vágtam.)
  3. A krémmel összeragasztjuk a 4 csíkot, majd a maradék krémmel bekenjük, és befedjük a tepsiben sült lapunkkal. (Ha nagyobb a lapunk, vágjunk le belőle.)
  4. Tetejét csokival vonjuk be.

Máz

  1. A 15 dkg tortabevonót 4 ek. olajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
  2. A süteményt bevonjuk a csokival.
  3. Hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2578
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hasonlít a Méteres sütire, gondoltam, ezt is kipróbálom...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...