r
Nosalty Logó

Lecsós túrós tészta sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lecsós túrós tészta sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lecsó

Túrós tészta

Összesen 845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lecsó

Túrós tészta

Összesen 3374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lecsó

Túrós tészta

Összesen 176 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610.9 g
  • Cink
    166 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    130 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    116 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6443.6 g
  • Cink
    663 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    1364 mg
  • Vas
    519 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    2245 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1187.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    478 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    67 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1363 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    633 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1772 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 3374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    402 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Lecsó

Túrós tészta

Elkészítés

Lecsó

  1. A hagymát, paprikát és paradicsomot vékony csíkokra szeleteljük.
  2. Olívaolajon kevergetve pirítjuk a hagymát és a paprikát, amikor a hagyma átlátszó lesz, hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot is.
  3. 1-2 percig pirítjuk a paradicsommal is, majd hozzáadjuk a fűszereket, és óvatosan, figyelve, nehogy odaégjen, kis lángon pirítunk rajta még egy kicsit, majd felöntjük 1 dl vízzel.
  4. Lefedve pároljuk alacsony lángon, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, majd ha szükséges (sok a leve), fedő nélkül főzzük, amíg el nem éri a kívánt állagot.

Túrós tészta

  1. A tejfölt összekeverjük a túróval, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. Vizet forralunk egy nagy fazékban, hozzáadjuk a sót, majd a tésztát, és a kívánt állagúra főzzük, majd leszűrjük.
  3. Összekeverjük a tejfölös túrót a tésztával.
  4. A tésztát tányérba szedjük, a tetejére lecsót teszünk és sajtot reszelünk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1411
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 13.

Ajánló

Húsevők fogyaszthatják pirított szalonnával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors és laktató étel, nem lehet betelni vele. :)

Hozzávalók

Lecsó

Túrós tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...