Lecsós-majorannás karajszeletek
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
140g lecsó57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
54g vöröshagyma20 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
80g fehérbor66 kcal
A körethez
-
120g burgonya69 kcal
-
20g tej11 kcal
-
3g vaj20 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tálaláshoz
-
60g kovászos uborka9 kcal
-
40g meggybefőtt29 kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
700g lecsó287 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
400g fehérbor328 kcal
A körethez
-
600g burgonya347 kcal
-
100g tej56 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tálaláshoz
-
300g kovászos uborka45 kcal
-
200g meggybefőtt144 kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
27.7g sertés rövidkaraj46 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
19.4g lecsó8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
7.5g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
11.1g fehérbor9 kcal
A körethez
-
16.6g burgonya10 kcal
-
2.8g tej2 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tálaláshoz
-
8.3g kovászos uborka1 kcal
-
5.5g meggybefőtt4 kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.7 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 884.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 531 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 385.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 238.6 g
Zsír
-
Összesen 97.8 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 670 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4423.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 414 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 455 mg
-
Foszfor 2657 mg
-
Nátrium 591 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1926.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 210 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 684 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 619 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 622 micro
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Hozzávalók
A húshoz
-
1 kg sertés rövidkaraj
-
majoranna ízlés szerint
-
3 közepes fej vöröshagyma
A körethez
A tálaláshoz
-
30 dkg kovászos uborka
-
20 dkg meggybefőtt
Elkészítés
A húshoz
- A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben feltesszük főni.
- A félig fagyott húst éles késsel nagyon vékonyan felszeleteljük (azért fagyott félig, hogy könnyebben lehessen vékonyra és egyenletesre vágni).
- A húsokat sózzuk és borsozzuk, megszórjuk majorannával is.
- A vöröshagymát negyed szeletekre vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
- Egy jénaiba teszünk egy sor fűszeres szeletelt húst, szórunk rá a kétféle hagymából, kanalazunk rá a lecsóból, mindenhova jusson egy kevés, megszórjuk a kétféle zöldfűszerrel, újra hús jön, rá a kétféle hagymából, rá lecsó és a zöldfűszerek addig, amíg el nem fogy. A legfelső húsréteg tetejére a hagyma, zöldfűszer és lecsó jusson.
- Kevés édes fehérbort öntünk alá (kb. 3 dl), rátesszük a jénai tetejét, azaz lefedjük. Betesszük az előmelegített sütőbe, és sütjük kb. 60-70 percig (sütőtől függ!) kb. 170 fokon, ha kész, melegen tartjuk.
- A burgonyát leszűrjük, áttörjük, felforralt, de lehűtött langyos tejjel, puha vajjal, pici reszelt szerecsendióval krémesre keverjük ki.
- Tálaljuk a szeletelt karajfilével a burgonyapürét, kínáljunk hozzá savanyú uborkát vagy befőttet.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3398
- Feltöltés dátuma: 2013. március 08.
Ajánló
A húst van, hogy az étel elkészítése előtt jó pár nappal veszem meg, és a fagyasztóba teszem. Mielőtt teljesen kiengedne, tehát kb. félig még fagyos, akkor tudom éles késsel a lehető legvékonyabb és legegyenletesebb szeletekre vágni. Finom húsleves v. májgombócleves, azután jön ez a fogás, majd sütemény, kínáljunk finom bort, házi szörpöt, ásványvizet hozzá. A burgonyát, ha nem törjük össze teljesen, ízesíthetjük kicsi kockákra vágott trappista sajttal is, és úgy tálaljuk. Kb. 15 dkg felkockázva, kicsire. Ha nyár van, a húsnál friss idény jellegű zöldséget is tehetünk bele, felkarikázott zöldpaprikát, paradicsomot, gombát, cukkinit,amit szeretünk, frissen vagy előpárolva a hússorok közé. Az ételhez tálaláskor adjunk házilag készített savanyú uborkát vagy befőttet. Ha nem ünnepi az ebéd, nem többen étkezünk, akkor két napra is számolhatjuk ezt a mennyiséget. Én ezt is szoktam csinálni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ünnepi, alkalmi ebéd második fogása volt.