r
Nosalty Logó

Lecsós-majorannás karajszeletek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Lecsós-majorannás karajszeletek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 617 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3084 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 86 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 617 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4423.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    2657 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1926.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 3084 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben feltesszük főni.
  2. A félig fagyott húst éles késsel nagyon vékonyan felszeleteljük (azért fagyott félig, hogy könnyebben lehessen vékonyra és egyenletesre vágni).
  3. A húsokat sózzuk és borsozzuk, megszórjuk majorannával is.
  4. A vöröshagymát negyed szeletekre vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
  5. Egy jénaiba teszünk egy sor fűszeres szeletelt húst, szórunk rá a kétféle hagymából, kanalazunk rá a lecsóból, mindenhova jusson egy kevés, megszórjuk a kétféle zöldfűszerrel, újra hús jön, rá a kétféle hagymából, rá lecsó és a zöldfűszerek addig, amíg el nem fogy. A legfelső húsréteg tetejére a hagyma, zöldfűszer és lecsó jusson.
  6. Kevés édes fehérbort öntünk alá (kb. 3 dl), rátesszük a jénai tetejét, azaz lefedjük. Betesszük az előmelegített sütőbe, és sütjük kb. 60-70 percig (sütőtől függ!) kb. 170 fokon, ha kész, melegen tartjuk.
  7. A burgonyát leszűrjük, áttörjük, felforralt, de lehűtött langyos tejjel, puha vajjal, pici reszelt szerecsendióval krémesre keverjük ki.
  8. Tálaljuk a szeletelt karajfilével a burgonyapürét, kínáljunk hozzá savanyú uborkát vagy befőttet.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3396
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 08.

Ajánló

A húst van, hogy az étel elkészítése előtt jó pár nappal veszem meg, és a fagyasztóba teszem. Mielőtt teljesen kiengedne, tehát kb. félig még fagyos, akkor tudom éles késsel a lehető legvékonyabb és legegyenletesebb szeletekre vágni. Finom húsleves v. májgombócleves, azután jön ez a fogás, majd sütemény, kínáljunk finom bort, házi szörpöt, ásványvizet hozzá. A burgonyát, ha nem törjük össze teljesen, ízesíthetjük kicsi kockákra vágott trappista sajttal is, és úgy tálaljuk. Kb. 15 dkg felkockázva, kicsire. Ha nyár van, a húsnál friss idény jellegű zöldséget is tehetünk bele, felkarikázott zöldpaprikát, paradicsomot, gombát, cukkinit,amit szeretünk, frissen vagy előpárolva a hússorok közé. Az ételhez tálaláskor adjunk házilag készített savanyú uborkát vagy befőttet. Ha nem ünnepi az ebéd, nem többen étkezünk, akkor két napra is számolhatjuk ezt a mennyiséget. Én ezt is szoktam csinálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós-majorannás karajszeletek
Éva-Anyóca 350 recept

Ünnepi, alkalmi ebéd második fogása volt.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...