Lecsós-chilis kínai egész csirke
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
260g csirke380 kcal
-
128g csirkeszárny152 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
70g lecsó29 kcal
-
6g szójaszósz4 kcal
-
6g szójaszósz4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
42g csiperkegomba9 kcal
-
12g juharszirup31 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
120g rizs430 kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1300g csirke1901 kcal
-
642g csirkeszárny760 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
350g lecsó144 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
210g csiperkegomba45 kcal
-
60g juharszirup156 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
600g rizs2148 kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
34.6g csirke51 kcal
-
17.1g csirkeszárny20 kcal
-
13.3g paradicsomlé2 kcal
-
9.3g lecsó4 kcal
-
0.8g szójaszósz0 kcal
-
0.8g szójaszósz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
5.6g csiperkegomba1 kcal
-
1.6g juharszirup4 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
16g rizs57 kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.8 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1658.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 545 mg
-
Nátrium 876 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 332.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9037 micro
-
Lut-zea 60 micro
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 294.2 g
Zsír
-
Összesen 189.7 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 1105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8293.3 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 312 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 491 mg
-
Foszfor 2725 mg
-
Nátrium 4380 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 574.3 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1663.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 513 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 372 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 121 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1613 micro
-
Kolin: 950 mg
-
Retinol - A vitamin: 398 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1351 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 302 micro
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1204 micro
-
Lut-zea 8 micro
Hozzávalók
-
500 ml paradicsomlé
-
350 g lecsó
-
1 kk chilipehely
-
4 ek juharszirup
-
3 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
Elkészítés
- A csirkét és a külön szárnyakat mossuk, és leszárítjuk.
- Egy tálban az összes fűszert, hagymát, gombát, lecsót, paradicsomlét, stb. összekeverjük, megtöltjük vele a csirkét, fogpiszkálóval a püspökfalatnál összezárjuk, hogy ne jöjjön ki belőle a tölteléke.
- Kívülről maradnak a nagy zacskóban még a csirkeszárnyak, és a maradék fűszeres gombás, paradicsomos, szójaszószos keveréket még erre ráöntjük. A csirkét az egész szósz kívül és belül befedi.
- A zacskót bezárjuk légmentesen, egy nagy tepsibe tesszük, és a tetejére 4-5 lyukat szúrunk, majd betesszük a sütőbe, a középső rácson sütjük-pároljuk.
- Tálaljuk külön edényben készült finom párolt rizzsel.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40 x 30 x 8
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3600
- Feltöltés dátuma: 2012. május 05.
Ajánló
A sütés előtt a combokat és a mellrészt bevágtam, hogy jobban átsülhessen a hús. Aki szereti, használjon több chilit, és sok rizzsel tálaljuk.:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Találtam a bolti vásárlásból hazahozott, csodás csirke belsejében egy darab csirkelábat...., így azt is beletettem a zacskóba.:-)) Finom, mi szeretjük, amúgy is szoktam csirkelábat pörköltnek főzni, vagy levesbe főzni... Most sütve-párolódott.:-)) Kipróbáltam a felfedezett, családnak is tetsző ízeket, az egyben, egészben sült-párolt csirke zacskóban való elkészítéséhez, és sikerült. Tálalás előtt a fogpiszkálókat szedjük ki. A sikeres tálra való tálalás megint nem sikerült, mivel a család " kiéhezett " tagjai, alig várták, hogy készen legyen, asztalon legyen, én meg csak, villám gyorsan : 3 képet tudtam kattintani, tovább nem bírták :-)) , és már vághattam is fel, hogy együk. Megérte.:-) Nagyon finom : a mézes-szójaszószos-paradicsomos-gombás-chilis szósz , jól átjárja a csirkét, így egyben, a zacskóban is.:-)) A családom szereti.:-) Nagyon illik hozzá a párolt rizs.:-)