r
Nosalty Logó

Lecsós-chilis kínai egész csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Lecsós-chilis kínai egész csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1059 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5291 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1059 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    294.2 g

Zsír

  • Összesen
    189.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8293.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    2725 mg
  • Nátrium
    4380 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1663.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1613 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 5291 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1204 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét és a külön szárnyakat mossuk, és leszárítjuk.
  2. Egy tálban az összes fűszert, hagymát, gombát, lecsót, paradicsomlét, stb. összekeverjük, megtöltjük vele a csirkét, fogpiszkálóval a püspökfalatnál összezárjuk, hogy ne jöjjön ki belőle a tölteléke.
  3. Kívülről maradnak a nagy zacskóban még a csirkeszárnyak, és a maradék fűszeres gombás, paradicsomos, szójaszószos keveréket még erre ráöntjük. A csirkét az egész szósz kívül és belül befedi.
  4. A zacskót bezárjuk légmentesen, egy nagy tepsibe tesszük, és a tetejére 4-5 lyukat szúrunk, majd betesszük a sütőbe, a középső rácson sütjük-pároljuk.
  5. Tálaljuk külön edényben készült finom párolt rizzsel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40 x 30 x 8
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3600
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 05.

Ajánló

A sütés előtt a combokat és a mellrészt bevágtam, hogy jobban átsülhessen a hús. Aki szereti, használjon több chilit, és sok rizzsel tálaljuk.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós-chilis kínai egész csirke
Éva-Anyóca 350 recept

Találtam a bolti vásárlásból hazahozott, csodás csirke belsejében egy darab csirkelábat...., így azt is beletettem a zacskóba.:-)) Finom, mi szeretjük, amúgy is szoktam csirkelábat pörköltnek főzni, vagy levesbe főzni... Most sütve-párolódott.:-)) Kipróbáltam a felfedezett, családnak is tetsző ízeket, az egyben, egészben sült-párolt csirke zacskóban való elkészítéséhez, és sikerült. Tálalás előtt a fogpiszkálókat szedjük ki. A sikeres tálra való tálalás megint nem sikerült, mivel a család " kiéhezett " tagjai, alig várták, hogy készen legyen, asztalon legyen, én meg csak, villám gyorsan : 3 képet tudtam kattintani, tovább nem bírták :-)) , és már vághattam is fel, hogy együk. Megérte.:-) Nagyon finom : a mézes-szójaszószos-paradicsomos-gombás-chilis szósz , jól átjárja a csirkét, így egyben, a zacskóban is.:-)) A családom szereti.:-) Nagyon illik hozzá a párolt rizs.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...