r
Nosalty Logó

Lecsós-barna rizses tofu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Lecsós-barna rizses tofu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1800 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3602 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3516.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    589 mg
  • Foszfor
    1619 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 1800 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7032.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    2220 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    1178 mg
  • Foszfor
    3239 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    950.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    1581 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1369 micro
Összesen 3602 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a barna rizst a csomagján található leírás szerint (forrásban lévő sós vízbe tesszük és 30-40 percig főzzük).
  2. A hagymát felaprítjuk, és egy wokban kevés olívaolajon megpirítjuk.
  3. A tofut felkockázzuk, és hozzáadjuk a hagymához.
  4. A paradicsomot, a paprikát és a karfiolt is feldaraboljuk, és a wokba tesszük.
  5. Kb. 15-20 percig sütjük, közben kevergetjük, és hozzáadjuk a fűszereket.
  6. A végén hozzáadjuk a rizst, összekeverjük, és még egy kicsit pirítjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7136
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 15.

Ajánló

Ha több zöldséget használunk, rizs nélkül is laktató. Üthetünk rá néhány tojást is. Füstölt vagy pritaminpaprikás tofuval még jobb ízeket hozhatunk ki belőle. Én natúr tofut és füstaromát használtam. Csirke- vagy pulykamellel is finom lehet, és a rizs helyett is lehet más gabona, pl. quinoa, köles vagy bulgur.

Receptkategóriák

Imádom a lecsós kajákat, a tofut is szeretem és a rizst is. Így aztán elkészítettem őket együtt. Laktató és finom. Karfiol azért került bele, mert volt egy kis maradék, és fel akartam használni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...