Lecsó római tálban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
125g zöldpaprika21 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
50g tarhonya186 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
18 kcal
-
35g virsli94 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
75g víz0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
674
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g zöldpaprika82 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
200g tarhonya742 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
71 kcal
-
140g virsli377 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
2692
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
25.6g zöldpaprika4 kcal
-
18.5g paradicsom3 kcal
-
10.3g tarhonya38 kcal
-
8.7g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
7.7g füstölt szalonna50 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
7.2g virsli19 kcal
-
5.1g tejföl10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
15.4g víz0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
Összesen
137
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 858.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 344.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 112 micro
-
β-karotin 630 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 472 micro
Összesen
674
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.1 g
Zsír
-
Összesen 180.9 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 317 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3433 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 662 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 1051 mg
-
Nátrium 1274 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.5 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1379.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 560 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 397 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 611 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 330 micro
-
α-karotin 450 micro
-
β-karotin 2518 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 1888 micro
Összesen
2692
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 475 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldpaprika
-
2 nagy db paradicsom
-
20 dkg tarhonya
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
140 g virsli
-
1 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 teáskanál ételízesítő
-
3 dl víz
Elkészítés
- A paradicsom héját lehúzzuk, majd a paprikával együtt felkarikázzuk.
- A szalonnát vékony csíkokra metéljük, a virslit karikára vágjuk.
- A tarhonyát az olajon megpirítjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a szalonnát, virslit, paprikát, paradicsomot és összekeverjük.
- Az előzőleg beáztatott és vajjal kikent római tálba öntjük. Ezután felöntjük 4 dl megsózott, borsozott, vegetázott, paprikázott, tejföllel elkevert vízzel.
- Lefedve kb. 70 percig sütjük, amíg a tarhonya és a többi alapanyag megpuhul, illetve a folyadékot felszívja. A folyadéknak a tejföllel együtt kell 4 dl-nek lennie, ne legyen több!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 577
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 81549
- Feltöltés dátuma: 2013. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, könnyű, hétköznapi egytálétel.