r
Nosalty Logó

Lecsó római tálban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Lecsó római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    180.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3433 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1051 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1379.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    397 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    450 micro
  • β-karotin
    2518 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1888 micro
Összesen 2692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    475 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsom héját lehúzzuk, majd a paprikával együtt felkarikázzuk.
  2. A szalonnát vékony csíkokra metéljük, a virslit karikára vágjuk.
  3. A tarhonyát az olajon megpirítjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a szalonnát, virslit, paprikát, paradicsomot és összekeverjük.
  4. Az előzőleg beáztatott és vajjal kikent római tálba öntjük. Ezután felöntjük 4 dl megsózott, borsozott, vegetázott, paprikázott, tejföllel elkevert vízzel.
  5. Lefedve kb. 70 percig sütjük, amíg a tarhonya és a többi alapanyag megpuhul, illetve a folyadékot felszívja. A folyadéknak a tejföllel együtt kell 4 dl-nek lennie, ne legyen több!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 577
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 81549
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsó római tálban
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, könnyű, hétköznapi egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...