Lecsós pot pie
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
tészta
-
63g finomliszt228 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
8g víz0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
lecsó
-
8g sertészsír68 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g tv-paprika12 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
29 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
639
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
32g víz0 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
lecsó
-
30g sertészsír271 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g tv-paprika49 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
114 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2557
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
tészta
-
18.7g finomliszt68 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.5g vaj32 kcal
-
4.5g sertészsír40 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
2.4g víz0 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
lecsó
-
2.2g sertészsír20 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
22.4g tv-paprika4 kcal
-
29.9g paradicsom5 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
2.2g étkezési keményítő9 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
Összesen
190
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 203 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 116 micro
-
β-karotin 732 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 599 micro
Összesen
639
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.5 g
Zsír
-
Összesen 152.4 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 612 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1244.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 637 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 254.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 812.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 818 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 272 mg
-
D vitamin: 175 micro
-
K vitamin: 219 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 435 mg
-
Retinol - A vitamin: 554 micro
-
α-karotin 463 micro
-
β-karotin 2926 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 2397 micro
Összesen
2557
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 93.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 770 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
190
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
tészta
-
250 g finomliszt
-
só ízlés szerint
-
60 g vaj
-
60 g sertészsír
-
1 db tojássárgája
-
5 szál petrezselyem
-
6 levél bazsalikom
lecsó
-
2 ek sertészsír
-
1 db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 db tv-paprika
-
1 tk füstölt pirospaprika
-
1 tk őrölt fűszerkömény
-
2 ek étkezési keményítő
-
5 szál petrezselyem
Elkészítés
tészta
- A finomlisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáreszeljük a hideg vajat és hozzáadjuk a zsírt. Kézzel összemorzsoljuk, akkor jó az állaga, ha nedves homokra emlékeztet.
- A lisztes-vajas morzsához adjuk a tojássárgáját, pár kanál jéghideg vizet, valamint az aprított zöldfűszereket, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
- A kész tésztagombócot folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
- A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk két sütőpapír közt, majd akkora korongokat vágunk belőle, ami kb. 2-4 centivel szélesebb, mint a ramekin formák pereme, amibe az ételt sütni fogjuk. (Én 3db 10-12 centis edényt használtam, de űrtartalomtól függően ez lehet több vagy kevesebb is.)
lecsó
- A zsírt megolvasztjuk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát (érdemes közben megsózni-borsozni a hagymát, így könnyebben puhul).
- Hozzáadjuk a darabolt paprikát és paradicsomot, picit megpároljuk, majd mehet rá a füstölt pirospaprika és a fűszerkömény is.
- 5-10 perc alatt összefőzzük a lecsót, majd hozzáöntjük a kevés vízzel elkevert keményítőt és összeforraljuk vele (erre azért van szükség, hogy ne forrjon majd ki a sütőben), végül hozzáforgatjuk a petrezselymet is.
- A kész lecsót adagoljuk 10-12cm átmérőjű edénykékbe, kb. 3-4 fog így kijönni ebből az adagból. Az előzőleg kinyújtott tésztát vágjuk méretre, majd fedjük be vele a lecsós edénykét.
- A tészták közepébe vágjunk egy nyílást, majd kenjük le őket kevés vízzel elkevert tojással. 185 fokos sütőben süssük őket 20-25 percig.
- A kész pot pie-t hagyjuk kicsit hűlni, majd fogyaszthatjuk is.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3041
- Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
A pot pie egy klasszikus, amerikai piteféle, melynek lényege, hogy a tölteléket képző ragut kisebb, ramekin-szerű formákba töltik, és ezek tetejét fedik be tésztával. Általában húsos töltelékkel készül, sok zöldséggel, mi azonban ezúttal magyarosra hangoltuk és LECSÓVAL készítettük el. Ennek megfelelően a vajas tésztába is került kevés zsír és zöldfűszer is, a végeredmény pedig egészen fantasztikus lett!