Lazacos burgonya gratin kapros tejszínnel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
90g kapor39 kcal
-
50g tej28 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
150g lazac191 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
536
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
180g kapor77 kcal
-
100g tej56 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
300g lazac381 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
1072
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
13.4g kapor6 kcal
-
7.5g tej4 kcal
-
11.2g főzőtejszín15 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
37.3g burgonya22 kcal
-
7.5g paradicsom1 kcal
-
22.4g lazac28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
Összesen
80
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 42.1 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1471.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 366 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 644 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 448.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 518 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 654 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
536
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 84.2 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2943.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 731 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 1288 mg
-
Nátrium 505 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 896.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1035 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 243 mg
-
D vitamin: 1308 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 358 micro
-
Kolin: 366 mg
-
Retinol - A vitamin: 294 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 497 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
1072
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 98 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 192 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
-
1 csokor kapor
-
100 ml tej
-
150 ml főzőtejszín
-
1 gerezd fokhagyma
-
500 g burgonya
-
1 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A kaprot megmossuk, jól lerázzuk, majd apróra vágjuk. A tejet elkeverjük a tejszínnel és a kaporral. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
- A burgonyát meghámozzuk, mossuk, vékony szeletekre vágjuk.
- Egy nagyobb vagy 2 kisebb tűzállóformát az elfelezett fokhagymával jól bedörzsöljük, majd a vajjal kikenjük. A burgonyát a formába rétegezzük, közbe sóval és borssal megszórjuk.
- Ráöntjük a tejszínes öntetet, betoljuk a 225 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 percig sütjük.
- A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk, a magokat kivágjuk, majd kockákra vágjuk. A lazacot megmossuk, szárazra itatjuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
- A lazacot a burgonyára rakjuk, megszórjuk a paradicsommal, és további 10-15 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 225 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3954
- Feltöltés dátuma: 2015. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A finom-krémes burgonya gratin, itt most lazaccal sütve, tökéletes vacsora vagy ebéd mindazoknak, akik a halat szeretik. Hal nélkül pedig egy finom köret.