Lazac zsenge zöldségekkel, zöldséginfuzióban
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
A halhoz
A zöldség infúzióhoz
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
120g sárgarépa44 kcal
-
150g póréhagyma40 kcal
-
175g édeskömény39 kcal
-
4 kcal
-
21g salottahagyma14 kcal
-
2g tárkony4 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
1g koriandermag4 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A zöldségekhez
-
70g zöldspárga10 kcal
-
15g zöldborsó12 kcal
Összesen
996
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
A halhoz
A zöldség infúzióhoz
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
480g sárgarépa175 kcal
-
600g póréhagyma161 kcal
-
700g édeskömény156 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
84g salottahagyma55 kcal
-
6g tárkony18 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
5g koriandermag15 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A zöldségekhez
-
280g zöldspárga39 kcal
-
60g zöldborsó49 kcal
Összesen
3980
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
A halhoz
A zöldség infúzióhoz
-
8.7g vöröshagyma3 kcal
-
15.5g sárgarépa6 kcal
-
19.3g póréhagyma5 kcal
-
22.6g édeskömény5 kcal
-
3.9g halványító zeller0 kcal
-
2.7g salottahagyma2 kcal
-
0.2g tárkony1 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0.2g koriandermag0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A zöldségekhez
-
9g zöldspárga1 kcal
-
1.9g zöldborsó2 kcal
Összesen
128
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 87.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 859 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 309 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 445.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1060 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 232 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 3721 micro
-
β-karotin 10673 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3175 micro
Összesen
996
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60 g
Zsír
-
Összesen 351.8 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 251 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3436 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 859 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 391 mg
-
Foszfor 1238 mg
-
Nátrium 849 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.5 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 1782.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4239 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 60 mg
-
C vitamin: 192 mg
-
D vitamin: 653 micro
-
K vitamin: 930 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 670 micro
-
Kolin: 351 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 14884 micro
-
β-karotin 42692 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 12699 micro
Összesen
3980
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 480 micro
-
β-karotin 1377 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 409 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
A halhoz
A zöldség infúzióhoz
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
6 db sárgarépa
-
2 db édeskömény
-
3 közepes szár halványító zeller
-
3 db salottahagyma
-
6 szál tárkony
-
6 szál petrezselyem
-
1 ek koriandermag
-
12 szem fekete bors
A zöldségekhez
-
4 db zöldspárga
-
6 dkg zöldborsó
Elkészítés
A halhoz
- A hal elkészítése:
- A lazacot megtisztítom minden hártyától, és a bőrét is levágom.
- Durva szemű tengeri sóval alaposan besózom, és szobahőmérsékleten egy órát állni hagyom.
- A sót lemosom a halról és bekenem olívaolajjal.
- Egy acél serpenyőt felforrósítok, és oldalanként 2 percig sütöm. Utána félreteszem, és hagyom pihenni egy előmelegített tányéron 3-4 percig.
- A zöldség infúzió elkészítése:
- A zöldségeket durvára vágom, majd az egészet felteszem annyi hideg vízben főni, ami 2 ujjnyira ellepi.
- Az edény tetejét egy sütő, vagy zsírpapírból kivágott "cartouche"-sal takarom le, és miután felforrt még hagyom gyöngyözni 20 percig.
- A zöldségeket benne hagyom, és letakarom az egészet fóliával, majd a hűtőbe teszem egy éjszakára hűlni.
- A zöldségek elkészítése:
- A zöldségeket előkészítem, majd egyenként leforrázom őket forró, szódabikarbónás vízben, és felfrissítem (aszkorbinsavas) hidegvízben.
- Az alaplevet a felére forralom, majd elkeverek benne egy nagy evőkanál vajat. 1-1 evőkanál tárkonyt és petrezselymet adok hozzá és megsózom.
- Beleteszem a zsenge zöldborsót, és letakarom "cartouche"-sal. (Fontos, hogy ne melegedjen túl 60 foknál. A zöldségeket nem akarom forrallni csak átmelegíteni.) 3 perc elteltével beleteszem a spárgákat is további 4-5 percre.
- A zöldségeket elrendezem a vajjal dúsított levesben, és a tetejére fektetem a lazacot.A hal tetejét pár szem fleur de sel-lel díszítem/ízesítem.
- Sütés ideje: 3 perc
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 63005
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 20.
Ajánló
További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Friss bio-borsó ajándékba, szép lazac a csarnokban.