r
Nosalty Logó

Lazac zsenge zöldségekkel, zöldséginfuzióban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Lazac zsenge zöldségekkel, zöldséginfuzióban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A halhoz

A zöldség infúzióhoz

A zöldségekhez

Összesen 996 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A halhoz

A zöldség infúzióhoz

A zöldségekhez

Összesen 3980 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A halhoz

A zöldség infúzióhoz

A zöldségekhez

Összesen 128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    87.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3721 micro
  • β-karotin
    10673 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3175 micro
Összesen 996 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    351.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    251 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3436 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1238 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1782.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4239 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    653 micro
  • K vitamin:
    930 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    14884 micro
  • β-karotin
    42692 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    12699 micro
Összesen 3980 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    480 micro
  • β-karotin
    1377 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A zöldség infúzióhoz

A zöldségekhez

Elkészítés

A halhoz

  1. A hal elkészítése:
  2. A lazacot megtisztítom minden hártyától, és a bőrét is levágom.
  3. Durva szemű tengeri sóval alaposan besózom, és szobahőmérsékleten egy órát állni hagyom.
  4. A sót lemosom a halról és bekenem olívaolajjal.
  5. Egy acél serpenyőt felforrósítok, és oldalanként 2 percig sütöm. Utána félreteszem, és hagyom pihenni egy előmelegített tányéron 3-4 percig.
  6. A zöldség infúzió elkészítése:
  7. A zöldségeket durvára vágom, majd az egészet felteszem annyi hideg vízben főni, ami 2 ujjnyira ellepi.
  8. Az edény tetejét egy sütő, vagy zsírpapírból kivágott "cartouche"-sal takarom le, és miután felforrt még hagyom gyöngyözni 20 percig.
  9. A zöldségeket benne hagyom, és letakarom az egészet fóliával, majd a hűtőbe teszem egy éjszakára hűlni.
  10. A zöldségek elkészítése:
  11. A zöldségeket előkészítem, majd egyenként leforrázom őket forró, szódabikarbónás vízben, és felfrissítem (aszkorbinsavas) hidegvízben.
  12. Az alaplevet a felére forralom, majd elkeverek benne egy nagy evőkanál vajat. 1-1 evőkanál tárkonyt és petrezselymet adok hozzá és megsózom.
  13. Beleteszem a zsenge zöldborsót, és letakarom "cartouche"-sal. (Fontos, hogy ne melegedjen túl 60 foknál. A zöldségeket nem akarom forrallni csak átmelegíteni.) 3 perc elteltével beleteszem a spárgákat is további 4-5 percre.
  14. A zöldségeket elrendezem a vajjal dúsított levesben, és a tetejére fektetem a lazacot.A hal tetejét pár szem fleur de sel-lel díszítem/ízesítem.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 63002
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 20.

Ajánló

További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss bio-borsó ajándékba, szép lazac a csarnokban.

Hozzávalók

A halhoz

A zöldség infúzióhoz

A zöldségekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...