r
Nosalty Logó

Lazac Wellington-módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Lazac Wellington-módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1003 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2005 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    566 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2045 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4513 micro
Összesen 1003 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    92.8 g

Zsír

  • Összesen
    131.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2804.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    650 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1132 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4090 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9027 micro
Összesen 2005 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 229 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazacfiléket sózzuk-borsozzuk, és félretesszük.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és rádobjuk a lereszelt fokhagymagerezdeket. Hozzáadjuk a krémsajtot, és folyamatosan kevergetve 1-2 percet főzzük.
  3. Jöhet a bébispenót és a fűszerezés: só, bors, frissen reszelt szerecsendió. Nagyjából 5 percet főzzük, amíg a bébispenót jól összeesik, ekkor belekeverjük a reszelt parmezánt, és lehúzzuk a tűzről.
  4. A leveles tésztát két egyenlő részre osztjuk. A lazacot a tészta közepére helyezzük, és vastagon megpakoljuk a spenótos-krémsajtos szósszal.
  5. A tésztát tojással lekenjük a hal körül, majd becsomagoljuk a halat. Ehhez először vízszintesen két oldalról beborítjuk a hal tetejét tésztával, majd a két oldalsó szélén levágjuk a felesleges tésztát úgy, hogy csak 1,5-2 centis sáv maradjon. Ezt egy kés hátoldalával lenyomkodjuk, lekenjük tojással, majd a batyu oldalára hajtjuk.
  6. A lazacos tésztabatyukat hajtogatott oldalukkal lefelé sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tetejüket megkenjük tojással, majd rombuszmintásra bevagdossuk.
  7. 190°C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 396
  • Tegnapi nézettség: 38
  • 7 napos nézettség: 347
  • Össznézettség: 81726
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi utolsó pillanatos ünnepi fogás ez a mennyei lazacos recept, amit bő fél óra alatt elkészíthetünk, és ami ízében simán felér bélszín társához. Ha nem kapunk friss lazacot, mirelit filéből is elkészíthetjük, de más hallal is finom lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...