Lazac spárgával és fehérbormártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
A fűszeres lazachoz
-
250g lazac318 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A fehérbormártáshoz
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
35 kcal
A spárgához
-
250g zöldspárga35 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
35 kcal
Összesen
1288
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
A fűszeres lazachoz
-
500g lazac635 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A fehérbormártáshoz
-
200g fehérbor164 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
71 kcal
A spárgához
-
500g zöldspárga70 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
71 kcal
Összesen
2579
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
A fűszeres lazachoz
-
25.1g lazac32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
A fehérbormártáshoz
-
10.1g fehérbor8 kcal
-
10.1g zöldség alaplé1 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
10.1g főzőtejszín13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.1g kukoricaliszt0 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
A spárgához
-
25.1g zöldspárga4 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
130
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.9 g
Zsír
-
Összesen 99.7 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 311 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3085.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 900 mg
-
Nátrium 1752 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 613.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 764 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 1090 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 686 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 927 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1247 micro
Összesen
1288
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.8 g
Zsír
-
Összesen 199.3 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 623 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6170.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 429 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 1800 mg
-
Nátrium 3503 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1227.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1528 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 2179 micro
-
K vitamin: 173 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 614 mg
-
Retinol - A vitamin: 1372 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1854 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2495 micro
Összesen
2579
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 110 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
A fűszeres lazachoz
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 teáskanál hal fűszerkeverék
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
5 dkg vaj
-
2 ek olívaolaj
A fehérbormártáshoz
-
2 dl fehérbor
-
2 dl zöldség alaplé
-
2 db vöröshagyma
-
2 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
5 dkg vaj
-
1 ek napraforgó olaj
A spárgához
-
1 csomag zöldspárga
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál ételízesítő
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
5 dkg vaj
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A fűszeres lazachoz
- Mindkét halfilét ízlés szerint locsoljuk meg citromlével, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd hagyjuk állni, hogy az ízek kellően átjárják.
- Ezután a bőrös feléről egy papírtörlővel itassuk fel a nedvességet mielőtt elkezdenénk sütni.
- Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és az olajat, majd a bőrös felével lefelé helyezzük bele a lazacszeleteket, majd a forró zsiradékkal locsolgatva süssük 10 percig (a halszeleteket közben ne mozgassuk, így a bőre ropogósra sül).
- Ezután a serpenyőt helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük még 10-15 percig (mielőtt a serpenyőt betennénk a sütőbe a nyelét, ha nem fém, akkor alufóliába csomagoljuk be).
- Amikor a lazacszeletek készre sültek, vegyük ki a serpenyőből, és tálalásig tartsuk melegen (érdemes kivenni a forró serpenyőből, mert különben tovább sül a hal, és kiszárad).
A fehérbormártáshoz
- A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
- Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
- Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, szórjuk meg a liszttel, pirítsuk kb. egy percig, majd öntsük fel a fehérborral és az alaplével (alaplé helyett felönthetjük vízzel, melyben feloldottunk egy darab húsleveskockát).
- Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a szerecsendióval, majd addig főzzük, hogy elfője a főzőlé kb. felét.
- Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a főzőtejszínt, majd turmixoljuk össze vagy botmixerrel pépesítsük (ízlés szerint ezután egy szűrőn átszűrhetjük, hogy szép selymes legyen).
- Végül tegyük vissza a tűzre, majd kevergetve főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön a mártás. Ezután vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.
A spárgához
- Egy edénybe tegyük bele a spárgát, sózzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, és pár perc alatt, főzzük roppanósra, majd szűrjük le.
- Egy serpenyőbe melegítsük fel a vajat és az olajat, majd helyezzük bele az előzőleg alaposan lecsepegtetett spárgát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és rázogatva melegítsük össze. Tálalásig tartsuk melegen.
- Tálaláskor helyezzük a lazacszeletet tányérra, tegyünk mellé egy csokornyi spárgát, ízlés szerint öntsük köré a fehérbormártást, majd úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 393
- Feltöltés dátuma: 2022. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
382 recept