adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g újkrumpli123 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
280g zöldspárga39 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
200g lazac254 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
Összesen
512
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
400g újkrumpli246 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
560g zöldspárga78 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
400g lazac508 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g bazsalikom7 kcal
Összesen
1023
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
25.5g újkrumpli16 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
35.7g zöldspárga5 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
9.6g paradicsom2 kcal
-
0.3g balzsamecet0 kcal
-
25.5g lazac32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g bazsalikom0 kcal
Összesen
65
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 50 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1257.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 748 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 549.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 870 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 93 micro
-
β-karotin 1690 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 2346 micro
Összesen
512
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 100 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2514.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 1496 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1099.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 431 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 1740 micro
-
K vitamin: 317 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 495 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 187 micro
-
β-karotin 3380 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 4693 micro
Összesen
1023
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 246 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg újkrumpli
-
2 ek olívaolaj
-
8 db zöldspárga
-
3 gerezd fokhagyma (egy nagyobb kés lapját ráhelyezve üssünk rá egyet, hogy megtörjön, nem kell felaprítani!)
-
1 ek balzsamecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplikat forgassuk bele 1 ek olívaolajba, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük őket 20 percig, vagy amíg barnulni kezdenek.
- Tegyük a spárgát a krumplik mellé, és süssük az egészet még 15 percig.
- Adjuk hozzá a paradicsomokat, az ecetet, a fokhagymát, majd a zöldség közé bújtassuk be a lazac szeleteket is, tegyünk rá kevés sót, borsot, locsoljuk meg a maradék olajjal, és toljuk vissza a sütőbe még 10-15 percre, vagy amíg a lazac meg nem sül.
- Amint elkészült, azonnal tálaljuk, bazsalikom levéllel a tetején.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10180
- Feltöltés dátuma: 2013. július 17.
Ajánló
Fagyasztott lazacból is lehet készíteni, de ekkor a lazac szeleteket a második lépésnél, a spárgával együtt kell a sütőbe tenni, hogy legalább 25-30 percet süljön, és ellenőrizni a végén, hogy jól átsült-e. (Nekem ennyi idő alatt mindig szépen átsült!)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Felicia
14 recept
Változat az egyik népszerű külföldi főző programból való receptre, ami nekem és a családomnak nagyon bevált! Könnyű, egészséges, és nagyon finom ebéd/vacsi, ami nem terheli túl a gyomrot a meleg, nyári napokon sem!